AMD Eyefinity

 
   Articol pentru etapa nr.27  a concursului SuperBlog 2011

AMD LogoCa întotdeauna, AMD (Advanced Micro Devices) este în prima linie la capitolul tehnologii grafice aşa cum e şi acum cu Eyefinity. O tehnologie care permite unui singur GPU până la şase ieşiri independente, afişate simultan.  În acest mod se pot conecta mai multe monitoare,  3 – 4 – 5 sau 6, de înaltă rezoluţie, într-o multitudine de configuraţii, atât în poziţii Landscape cât şi  Portrait,  limitate doar de imaginaţia noastră.

Eyefinity LogoFacând o analogie cu sunetul, folosind  Eyefinity putem spune că beneficiem de o experienţă vizuală „surround”. Tehnologia Eyefiniti este compatibilă cu mai multe sisteme de operare:  Windows® Vista, Windows® 7,  Linux atat pe 32-bit cât şi în versiuni pe 64-bit. Configurarea  monitoarelor nu e simplă dar şi când am termit-o rezultatul e mai mult decât remarcabil şi vom putea avea parte de o experienţă vizuală inedită şi copleşitoare. Este foarte utilă această tehnologie în jocurile care necesită o vedere panoramică sau periferică foarte bună cum ar fi: Medal of Honor, DIRT-2 sau Battle Forge dar işi găseşte cel mai bine utilitatea în  diverse aplicaţii de prelucrare a imaginilor – Digital Content Creation – DCC (Adobe Premiere, Abobe After Effects, Adobe Photoshop)  sau  la aplicatii din sfera proiectării – Computer Aided Design – CAD. (3dStudio Max, AutoCAD, IDEA 10 3D Architectural Design) .

Nu ştiu ce aş mai putea spune despre AMD Eyefinity, cuvintele sânt prea sărace în sensuri pentru a putea descrie satisfacţia pe care o încerci când ai în faţă 6 monitoare de înaltă definiţie, pe care  poţi vedea, machetele a trei pagini duble ale unei reviste, dintr-o singură privire, fără să trebuiască să tot comuţi între mai multe pagini deschise, ca să nu mai zic nimic despre senzaţiile extraordinare pe care le percepi dacă, în timpul unei pauze de relaxare, încerci un joc cu o cursă de maşini sau un shooter, aşa că voi lăsa câteva imagini să vorbească în locul meu.

Latest Comments

  1. Spiry 25 noiembrie 2011