Amintiri despre primii blugi LEVI’S

blugi-pentru-barbati-levisLa întrebarea „Cum trebuie să fie o pereche de blue-jeans de blogger ?” răspunsul, din punctul meu de vedere, este foarte simplu: clasici, comozi şi rezistenţi iar o pereche de blugi LEVI’S are toate aceste trei calităţi. De-a lungul timpului am mai purtat şi alte câteva mărci de jeans care îmi îndeplineau criteriile de calitate: RIFLE, Mustang, Wrangler. Pe lângă acestea am purtat, luat de ale tinereţii valuri sau ţinând cont de capriciile modei,  jeans cu denumiri pe care nu mi le mai amintesc dar întotdeauna am revenit cu placere şi cu consecvenţă la blugii LEVI’S.

Am purtat blue-jeans clasici, am purtat şi prespălaţi sau mai decoloraţi, am purtat chiar şi mai mulaţi, stretch , am avut şi culori mai exotice dar preferaţii mei au fost întotdeauna cei în culoarea tradiţională, acel albastru închis aproape inconfundabil. Singura excepţie pe care o mai făceam, era pentru culoarea neagră pentru că mi-au plăcut cei negrii aproape la fel de mult ca şi cei albastru închis .

Am început să port blugi în clasa a VII-a, cam prin anul 1971, iar primele absenţe şcolare au fost chiar din cauza blugilor. În acea perioadă celebra uniformă şcolara, de culoare bleumarin, era foarte obligatorie şi chiar dacă prima mea pereche de jeans Levi’s, a fost albastru închis tot am „reuşit” să fiu trimis acasă de la ore şi m-am ales şi cu câteva absenţe … plus muştruluiala pe care am primit-o atunci când au aflat părinţii din ce cauză am făcut absenţele. În acea zi, în primele doua ore totul a fost normal dar în următoarea oră am fost scos la tablă şi profesorul de geografie, care era şi director adjunct, a văzut că nu port uniforma şi m-a trimis acasă să mă schimb punându-mă absent … dar pentru o zi am fost celebru :), a aflat toată şcoala că am fost la ore în blugi, că am fost dat afară din cauza lor şi că m-am ales cu absenţe (pentru ca nu m-am mai întors la şcoală în acea zi) şi astfel în acel trimestru am avut  şi nota la purtare scăzută.

Locuiesc în Reşiţa, în zona de vest a României şi cred că noi, cei din zona de vest, cel puţin în privinţa blugilor am fost oarecum privilegiaţi. „Micul” trafic de frontieră cu vecinii sârbi,  pachetele primite de etnicii germani de la rudele din R.F.G. (Germania Federală) sau „schimburile culturale” cu turiştii polonezi în parcarea de la Orţişoara (de la limita jueţelor Timiş şi Arad)  ne-au dat ocazia să ne putem aproviziona destul de uşor cu blue-jeans. Şi în plus, mai exista şi varianta unei excursii în complexul studenţesc din Timişoara, în căminele unde erau cazaţi studenţii arabi.

„Micul” trafic de frontieră se desfăşura în piaţa din Oraviţa, unde ajungeai, cu Dacia personală sau cu autobuzul, după ce treceai prin filtrul miliţiano-grăniceresc instalat în zona localităţii Grădinari – unde erau verificate buletinele de identitate şi erai întrebat unde mergi şi cu ce treabă … şi unde puteai avea ghinionul să fi dat jos din maşină şi să-ţi petreci urmatoarele ore la pichetul grănicerilor dând declaraţii în care să lămureşti „organul” că nu aveai intenţia să fugi peste graniţă şi că de fapt îţi doreai doar o pereche de blugi.

Cam aşa se puteau procura, în acea perioadă, o pereche de jeans pe când acum, în câteva minute de „dat pe net” poţi accesa diverse pagini ale unor magazine online, cum ar fi topcloset.ro,   îţi poţi alege marca, modelul, culoarea şi mărimea, poţi face comanda şi în scurt timp poţi fi posesorul blugilor doriţi.

Şi dacă cei de la Blogal Initiative au avut o aşa mare curiozitate ca să afle cum îi stă bloggerului în blugi, nu cred că e prea mare deranjul ca să-i ajut cu o părere subiectivă, proprie si personala 🙂 aşa că am intrat pe  SuperJeans.ro, ca să văd dacă acolo o să găsesc ceva care să-mi placă şi bineinţeles că nu a trebuit să caut prea mult, pentru că imediat am văzut modelul Levi’s 751 Standard Fit model care îndeplineşte toate criteriile amintite şi în primul paragraf: clasici, comozi şi rezistenţi şi în plus, „prima dragoste”, chiar dacă mă refer la o marcă de blugi, nu se uita niciodată.

Voi ce amintiri interesante sau amuzante aveţi, despre prima pereche de blue-jeans ?

 

Latest Comments

 1. vienela 19 decembrie 2012
  • D-Petre 19 decembrie 2012
 2. Bucur 19 decembrie 2012
 3. Raluca 20 decembrie 2012
 4. D-Petre 20 decembrie 2012
 5. Ana- 20 decembrie 2012
 6. psi 20 decembrie 2012
  • D-Petre 21 decembrie 2012
   • psi 21 decembrie 2012
   • 'mnealui 22 decembrie 2012
    • D-Petre 22 decembrie 2012
 7. Pingback: Decembrie - Luna cadourilor - D - Petre 22 decembrie 2012
 8. Pingback: Blogger cu SuperJeans - D - Petre 28 decembrie 2012
 9. victor 2 ianuarie 2013
 10. Savoir Faire 2 ianuarie 2013
  • D-Petre 2 ianuarie 2013
 11. Pingback: Auto-promovare 17Nea Blogu' 4 iulie 2014