NH HOTELES “WAKE UP TO A BETTER WORLD”

Pentru că trebuia să particip la o conferinţă despre metode moderne de filtrare a apei şi pentru că mai aveam şi alte câteva probleme mici de rezolvat – printre care şi revederea unor vechi colegi, pentru a discuta despre întâlnirea de 25 de ani – am decis, cu toate că nu mă despart de Timişoara decât 100 de Km, să aloc două zile neîntrerupte acestei ocazii, aşa că am cerut secretarei să-mi facă o rezervare la unul din hotelurile pe care le cunoşteam din vremurile tinereţii. Vineri dimineaţa am plecat bine dispus spre Timişoara, am ajuns cu bine la hotel şi aici am avut o mare şi placută surpriză. Hotelul nu mai semăna cu ceea ce ştiam despre el, era complet modernizat şi arăta extraordinar, de am crezut că am trecut graniţa fără să-mi dau seama şi am ajuns în locuri pe care doar mi le imaginam. Surprizele plăcute n-au fost doar la aspectul exterior al hotelului ci au continuat şi în interior.

 Am aflat că acum hotelul face parte din lanţul de hoteluri NH Hotels  şi pentru că sânt curios din fire, am apelat la amabilitatea personalului de la recepţie de unde, pe lângă un zâmbet , am primit câteva informaţii şi un prospect din care am aflat tot ce mă mai interesa despre acest lanţ de hoteluri:

NH Hoteles este al treilea lant din Europa pe segmentul business. În prezent, NH Hoteles detine 400 de hoteluri însumând 59.847 de camere situate în 25 de tări din Europa, America si Africa. NH Hoteles are în derulare 24 de noi proiecte hoteliere ce vor asigura un număr de 3000 de camere.

NH Hoteles se evidentiază prin standardele înalte de calitate ale serviciilor si facilitătilor oferite, prin decoratiunile alese cu atentie pentru a fi pe gustul oaspetilor si menite a oferi acestora un grad ridicat de confort. Oferă tehnologie de ultimă generatie ce facilitează desfăsurarea optima a activitătilor de comunicare, lucru si agrement.

NH Hoteles este o companie responsabilă din domeniul turistic, oferind servicii ce anticipează nevoile curente si viitoare ale tuturor partenerilor sai (angajati, clienti, actionari, furnizori, mediu, etc.), ale comunitătilor în mijlocul cărora îsi desfăsoară activitatea si ale generatiilor viitoare, cu o atentie deosebita asupra detaliilor, propunând solutii eficiente si sustenabile.

• In mesajul “Wake up to a better world” NH Hoteles reuneste actiunile si campaniile prin care comunica intregii lumi preocuparea noastra pentru mediul inconjurator
• Una din actiunile principale realizate este noua gama de cosmetice “Agua de la Tierra”, cu ambalaje oxo-biodegradabile, care sunt oferite gratuit oaspetilor din fiecare hotel NH; Astfel, durata de biodegradare a ambalajelor devine de maxim 7 ani de zile, in loc de 400 de ani, cat este in prezent durata standard de biodegradare a unui ambalaj de plastic.
• NH Hoteles a inceput sa instaleze si sa ofere gratuit oaspetilor sai puncte de reincarcare rapida pentru masini electrice.
• De asemenea, compania ofera un “Calculator al emisiilor de dioxid de carbon”, disponibil pe website-ul lantului hotelier, prin care oaspetii se pot informa despre impactul sejurului asupra mediului inconjurator
• Prin conceptul de Ecomeetings aferent evenimentelor sociale si de afaceri gazduite in cadrul hotelurilor noastre, propunem partenerilor o abordare responsabila privind protejarea planetei.
• NH Hoteles a demarat parteneriate strategice cu Comisia Europeana in programele acesteia “GreenLight” si “Green Building”, devenind un model de referinta pentru hotelurile din intreaga lume in domeniul protejarii mediului inconjurator.

După ce am  terminat mica documentare, am mers în cameră, m-am instalat iar apoi am trecut la rezolvarea problemelor organizatorice pentru conferinţa care avea loc în acea după amiază. Formalitaţile au fost îndeplinite promt, cu amabilitate şi cu zâmbetul pe buze de către personalul hotelului.

Am servit prânzul şi pentru ca am fost plăcut impresionat de atmonsfera primitoare, de profesionalismul personalului şi de calitatea meniului, am făcut o rezervare pentru sâmbătă la pranz, pentru prietenii cu care va trebuii să discut detaliile aniversării a 25 de ani de la absolvire.

A urmat conferinţa, la care am participat cu mare plăcere mai ales că sala unde s-a desfăşurat avea toate dotările necesare şi degaja o atmonsfera agreabilă şi asta poate că se datora şi discreţiei şi operativităţii cu care a acţionat personalul hotelului în situaţiile neprevăzute pentru a asigura tot confortul necesar participanţilor.

Dupa conferinţă a urmat o cină deosebită şi apoi odihna în camera confortabilă şi dotată cu tot ce e necesar ca să te simţi bine. Dimineaţa, am servit un mic dejun sănătos iar apoi am plecat prin Timişoara pentru alte câteva scurte întâlniri. A urmat la prânz revederea cu prietenii din „comitetul de organizare” unde, pentru că ne-am simţit extraordinar la acest hotel şi mai ales după ce le-am povestit şi despre toate facilităţile şi dotările hotelului,  am hotărât ca întalnirea de 25 de ani să o organizăm tot aici. N-am uitat sa le povestesc colegilor şi despre ce înseamna principiile descrise în prezentarea video a conceptului  “Wake Up To A Better World”.

Pe drumul de întoarcere la Reşiţa mi-am notat să o felicit pe secretară pentru alegerea pe care a făcut-o atunci cand mi-a făcut rezervare la un hotel apartinand lantului NH Hotels .

Aticol pentru etapa nr. 13 a concursului SuperBlog 2011