Android 4.0 – Ice Cream Sandwich

Android 4.0, Ice Cream SandwichPe 19 Octombrie a avut loc lansarea oficiala a noului sistem de operare ICS de la Android. Un sandwich cu crema de inghetata care combina, sper ca in mod fericit,  sistemul de operare dezvoltat pentru telefoanele inteligente – adica Gingerbread 2.3  cu sistemul de operare dezvoltat pentru tablete Honeycomb 3.0.  

Sandwich-ul are o interfata noua, redesenata, widgeturi redimensionabile, optiuni de recunoastere faciala, multe noutati pentru dezvoltatori – Unified UI toolkit (componentele UI pentru tablete si telefoane se gasesc acum in acelasi loc) – precum si multe alte noutati pe care le puteti descoperi in articolul lui Marius Mailat

Acum nu avem altceva de facut decat sa asteptam sa vedem pe ce terminale va fi oferit un update oficial al ICS-ului. Eu din pacate nu cred ca voi vedea ruland pe Motorola Defy acest nou sistem de operare pentru ca Motorola abia in vara a oferit update oficial pentru FroYo 2.2 si cu asta cred ca a terminat cu actualizarile pentru acest tip de telefon, mai ales ca deja au lansat Defy plus care in afara faptului ca are o versiune a sistemului de operare v2.3 Gingerbread,  mai noua decat Defy-ul simplu nu prea aduce alte noutati si e departe de a fi un produs revolutionar, adus in tendintele actuale.

Sa speram ca ISC nu e doar o struto-camila si ca e intradevar un nou sistem de operare care va oferi utilizatorilor o experienta placuta in utilizare.

sursa logo-ului ICS