Bloggerul si comunitatea offline

Earth Hour

Sunt Tudor – un blogger mic ce încearcă să afle ce este internetul. Dacă tu știi ce este, te rog să dai un click pe următorul link și să-mi spui și mie:   staupenet.ro.

Eu consider că singurul loc unde se poate măsura cu adevărat calitatea unei blogosfere este mediul offline. Stiu că există experți în metrici specifici mediului online care consideră că dispun de toate cele necesare pentru a mă contrazice. Am și avut onoarea să le strâng mâna unora dintre ei. I-am evitat doar pe cei care își dau cu părerea despre blogosferă în lipsa unui blog personal.

De exemplu, eu sunt din Vrancea – un județ în care există o blogosferă locală. Cum putem stabili nivelul acestei blogosfere? Prin numărul total de vizitatori unici pe zi înregistrați, de numărul de cadouri pe care le-am dus la un centru de copii, de numărul de persoane care au aprins o lumânare de ziua Pământului sau de numărul de halbe de bere pe care le-am golit împreună? Dacă dispui de o educație e-marketing ești tentat să preferi numărul total de vizitatori unici pe zi. Dacă principalul scop al blogului pe care scrii nu este monetizarea excesivă a acestuia pun pariu pe cât vrei că îți fac cu ochiul halbele de bere. Eu am ales comunitatea offline. Pot să am eu un număr de vizitatori invidiat și de *** (hai să nu dau nume), dar dacă nu sunt în stare să întind o mână de ajutor comunității în care trăiesc zi de zi tot degeaba. Eu trăiesc în offline. Chiar și acum când stau pe net eu mă bucur de parfumul trandafirului ce a înflorit acum, în plină toamnă.

Imi aduc aminte de un mare maestru în artele marțiale care, când familia lui a fost atacată de o bandă de tâlhari, a căzut răpus de prima lovitură. Kata e kata. Lupta reală e luptă reală. Cam la fel consider că este și în blogosferă. Pe blog pot să mă dau mare și tare alături de alți asemeni mie, dar când offline-ul îmi solicită sprijinul eu sunt capabil să i-l acord? Cu regret afirm că mi-a fost dat să privesc bloggeri aruncând gunoaie pe iarba din parc după ce i-au îndemnat pe alții pe propriul blog să iasă în stradă și să adune gunoaiele. Putem posta cu toții pe propriile bloguri lecții și rapoarte ecologice. Punem și fotografii preluate de la unul la altul. Dar dacă vom continua să lăsăm mormane de coji de sămânță lângă banca din parc tot degeaba.

Ințelegi? Puterea unei blogosfere se măsoară în offline.
Mi-aș dori să conștientizezi că printre cei rămași în această țară sunt și persoane demne de a le strânge mâna. Si unele dintre ele au blog … regional. Exact. Au blog regional. Este posibil ca traficul înregistrat de ei să nu să se ridice la pretenția unor agenții de publicitate, dar ei fac ceea ce puțini bloggeri pot să facă: să promoveze partea frumoasă a comunității din care fac parte. Din punctual meu de vedere ei sunt cei mai valoroși bloggeri. De ce? Pentru că se folosesc de influența în mediul online pentru a promova offline-ul. Ei nu scriu pe blogurile personale despre AMR-ul rămas până când fug într-un oraș mai mare, ci adresează invitația de a li se vizita propriul oraș. Ei nu scriu despre cât de lipsiți de omenie sunt cei pe care îi întâlnesc pe stradă în drum spre servici, ci despre proiectele CSR locale în care sunt implicați.
Eu scriu despre Vrancea.

Tu când ai scris ultima dată despre orașul în care locuiești?
Mulțumesc!

Latest Comments

 1. D-Petre 28 septembrie 2012
 2. Tudor 28 septembrie 2012
 3. Madalin Blidaru 28 septembrie 2012
 4. Ana- 28 septembrie 2012
 5. Tudor 28 septembrie 2012
 6. albinuta veninoasa 29 septembrie 2012
 7. cotos 29 septembrie 2012
 8. Tudor 1 octombrie 2012
 9. ciprian b. 2 octombrie 2012
 10. Marian 16 octombrie 2012
 11. Pato Basil 23 noiembrie 2012
 12. Pingback: Despre Guest Posturi - D - Petre 4 februarie 2013