Asigurati-le parintilor si bunicilor caminul de batrani Seniorcenter.ro, de care au nevoie!

Oamenii care au viata lunga se simt binecuvantati pentru longevitatea lor, daca sunt sanatosi si independenti din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, toti admit ca batranetea este una dintre cele mai grele perioade ale vietii, fiindca un copil neajutorat va creste si se va descurca singur, in timp ce un batran va experimenta faze de degradare dupa degradare.

La batranete, vederea se incetoseaza. Oamenii abia zaresc si simt nevoia sa pipaie cu mana anumite obiecte, sa fie convinsi ca nu gresesc.

Ochii le joaca feste in aceeasi masura in care toate functiile organismului isi diminueaza mult calitatea. Mainile si picioarele provoaca dureri mari, tremura din toate incheieturile si dau multa bataie de cap la prins obiecte si la mobilitate. Batranul varsa supa si apa pe el si cade adesea prin curte si cand se impiedica si cand aluneca.

Nici mintea nu proceseaza ca la tinerete. Bunicii nostri uita sa isi ia pastilele la timp, unde isi pun banii sau cheile, mancarea pe foc si aragazul deschis. Uneori uitarea ii poate costa scump: viata!

Nu poti sa condamni un batran neputincios la singuratate, in perioada in care are cea mai mare nevoie de ingrijire, de aceea cauta-i din timp un loc la caminul de batrani Seniorcenter.ro!

Analizand ceea ce se intampla in viata de zi cu zi, dar si din punct de vedere biblic, copiii sunt nevoiti sa isi paraseasca parintii si sa isi faca propriile lor familii. Sunt fericite cazurile in care in aceste timpuri, un parinte se poate lauda ca are langa el, sau la distante rezonabile toti copiii.

Stiu bunici de peste 80 de ani, care au casa intr-o zona complet izolata si stau singuri. Baietii si fetele pe care i-au avut la masa in tinerete sunt acum in Spania sau in Italia sau la sute de kilometri de sat, dar in Romania.

Fiecare este preocupat sa isi castige bucata de paine si nu poate veni sa stea cu batranul. Sarmanul parinte sau bunic este condamnat la singuratate si la moarte lenta. Ultima parte a vietii se desfasora in coditii inumane, fiindca batranul nu se poate deplasa pana la magazinul situat la doi-trei kilometri de casa sa isi cumpere o paine.

Cand batranul ajunge intr-o stare care nu ii mai permite sa se ingrijeasca singur, apartinatorii trebuie sa ii rezerve din timp un loc intr-unul dintre caminele de batrani care fac parte din categoria de lux, sa ii asigure in acest mod o viata decenta.

Ce ofera Senior-center batranilor care isi traiesc ultima parte a vietii aici?

  1. Asigurarea igienei personale, de care singuri nu se mai pot ocupa. Mainile nu mai ajung in toate zonele ca un batran sa se poata spala singur si nu mai are stabilitate nici in baie. Multi au nevoie de sustinere ca sa isi asigure igiena. Cand se stiu singuri si neajutorati stau fara sa isi faca baie multe zile la rand, riscand astfel grave imbolnaviri.
  2. Hrana variata, sanatoasa, preparata si servita in conditii maxime de igiena. Un batran in conditia prezentata la inceput nu poate nici aprovizionarea sa si-o faca asa cum ar trebui, dar sa isi si mai gateasca!!! Chiar si cel mai vioi senior evita sa iasa din casa in zilele geroase sau cand pe trotuar este gheata, prin urmare, in zilele acelea ramane fara paine. La camin i se asigura trei mese principale pe zi si doua gustari, plus ordine in camere si spalatul rufelor.
  3. Asistenta medicala tot timpul. Personalul este la dispozitia batranilor si ii monitorizeaza 24 din 24 de ore. Camerele sunt prevazute cu sisteme de supraveghere video si orice miscare a batranilor nu trece neobservata.
  4. Kinetoterapie, sali de sport dotate modern, piscina, sala de socializare, foisor, parc si gratar, bilioteca. Toate aceste posibilitati de a petrece agreabil timpul liber incadreaza caminul de batrani prezentat mai sus la categoria de lux. Fie ca este vara, fie ca este iarna, bunicii nu se plictisesc, fiindca pot sta de vorba, pot viziona un film, se pot juca sau pot face sport.
  5. Transport pacienti unde doresc acestia. Viata batranilor de la azil este mai frumoasa decat cea de acasa, mai ales ca ei primesc ajutorul de care au nevoie, pot socializa cu persoane de varsta lor si au totul asigurat. Cand doresc sa iasa in oras, sa ia cina sau sa se plimbe, li se asigura masinile de care au nevoie.
  6. Organizarea zilelor de nastere si a meselor festive cu feluri de mancare traditionale si tort. De Craciun si Revelion pacientilor li se organizeaza o petrecere pe cinste. De batranii singuri uita toti, abia daca mai dau un telefon la aniversare vreun copil sau nepot. La camin, bunicul este sarbatorit si se afla in centru atentiei.

La solicitarea celor de aici, pacientii sunt coafati, aranjati, dar si spovediti de preot, fiindca personalul este deosebit de receptiv la nevoile acestora.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.