Care a fost primul meu job ?

primul jobCare a fost primul meu job ? – aceasta-i întrebarea 🙂 … dar pentru a da un răspuns trebuie ca prima dată să-mi lămuresc întrebarea – oare se referă la primul loc de munca oficial, cu acte-n regulă, sau la prima „chestie’ din care am câştigat bani pentru că sunt doua aspecte cam diferite.

Primul JOB

Primul job din care am câştigat bani a fost de „desenator tehnic” şi asta se întâmpla în clasa a VIII-a. Atunci am avut, spre norocul meu, ca materie de studiu desenul tehnic. Spun spre norocul meu pentru că la desenat peisaje sau oameni nu mă pricepeam deloc şi tot timpul mă rugam de câte un coleg/colegă (mai cu un suc, mai cu o îngheţată) să-mi facă şi mie un desen de nota 7-8. Când avem de lucrat cu culori mă mai descurcam pentru că aveam (şi încă am) oarece simţ cromatic şi îmi mai reuşea câte ceva dar cu desenul artistic eram de-a dreptul „în plop”.

Şi a venit clasa a VIII-a şi am făcut desen tehnic şi la desen tehnic m-am descurcat bine de tot pentru că mi-a plăcut şi pentru că eram un fel de expert la trasat linii de diferite grosimi cu tuş, folosind peniţe de diferite forme şi grosimi (da, am făcut şcoala pe vremea când până în clasa a IV-a se mergea cu toc şi călimară cu cerneală … stilou sau pix am avut voie să folosim abia din clasa a V-a).

Priceperea mea la desen tehnic şi la făcut planşe, desene tehnice în tuş a venit din experienţă pentru că mă punea fratele mai mare să-i fac desenele tehnice … aşa că, având experienţă şi pricepere, am început să-mi taxez colegii pentru planşele de desen tehnic, în special cele făcute în tuş. De la colegii de clasă vestea s-a răspândit rapid aşa că ajunsesem să cam fac, pe bani, planşe în tuş şi pentru alţi colegi din celelalte trei clase de a VIII-a.

Şi pentru că treaba s-a aglomerat am luat un coleg într-un fel de internship – adică el făcea treaba şi eu în loc să-l plătesc îl învăţam subtilităţile folosirii peniţelor pentru a reuşi să traseze cu tuş linii de diferite grosimi fără să se trezească cu picături care să-i strice plansele … dar vremea a trecut, am terminat studiile şi am fost repartizat la primul meu loc de muncă oficial (despre care poate o să scriu într-un alt articol).

Acum nu se mai dau / primesc repartiţii aşa că dacă vrei să cauţi joburi in Bucuresti sau vrei să aplici pentru un internship in Cluj trebuie doar să deschizi un browser şi să accesezi un site care oferă astfel de servicii, adică, după cum se spune: totul e la doar un clik distanţă.

Latest Comments

  1. Colteanu Cosmin 13 octombrie 2016

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.