Cea mai bună apărare nu e întotdeauna atacul

Nu sînt adeptul dictonului „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte”, dar uneori e bine să fi pregătit pentru ce e mai rău aşa că, pe lângă fugă 🙂 , nu e rău să ai la dispoziţie, pentru situaţii extreme, şi nişte ajutoare speciale, concepute exact pentru autoapărare.

spray paralizant cu piper Unul din cele mai eficiente ajutoare în cazul în care eşti atacat şi îţi este pusă în pericol integritatea fizica sau chiar viaţa, este sprayul paralizant. Se găsesc în diferite gramaje, cu diferite forme (chiar şi în formă de ruj) şi cu diverse proprietăţi, sînt legale pentru persoanele majore şi nu necesită aprobări din partea poliţiei, dar necesita atenţie la folosire. Nu se folosesc la distanţe mai mici de un metru şi nu se pulverizează impotriva vîntului pentru ca vom suporta chiar noi „binefacerile” acestor spray-uri.

Spray paralizant cu piper

Acesta poate fi cu dispersare sau cu jet, conţine o soluţie foarte concentrata de Oleoresin Capsicum (ardei iute) şi are un efect iritant- lacrimogen deosebit de puternic atât împotriva unui agresor uman cât şi împotriva câinilor. Cele cu jet sînt eficiente la o distanţă de până la 5 metri.

Spay paralizant pentru autoapărare 

Conţine substanţa numită  CS (ortho-chlorobenzalmalononitrile). Efectul acestei substanţe este o iritare puternica atât a ochilor cât şi a pielii şi în plus provoacă o senzaţie de sufocare care poate dura chiar şi câteva ore.

Spray anticaine

Acesta conţine substanţa CN (chloracetophenone) şi CS (ortho-chlorobenzalalmalononitrile) şi are ca efect îndepărtarea câinilor agresivi. Are eficienţă maximă dacă este folosit la distanţa de 1 până la 1,5 metri.

electrosoc autoaparareAl doi-le ajutor în caz că vă este pusă în pericol integritatea fizica, sau chiar viaţa, este acel aparat numit electrosoc autoaparareEste mai scump ca un spray paralizant dar şi mai eficient cu condiţia ca agresorul să fie suficient de aproape pentru ai putea aplica electroşocul. Electroşocul este eficient chiar şi în cazul în care agresorul este îmbrăcat cu haine groase, iar efectul de imobilizare poate dura până la 10 minute. 

Uneori chiar şi numai zgomotul pe care îl produce poate descuraja un atacator. Eficienţa acestui tip de aparate depinde foarte mult de puterea lor şi de timpul de aplicare a electroşocului. Pe piaţă puteţi găsi electrosoc autoaparare cu diverse puteri şi cu diverse sisteme de alimentare: baterii sau acumulatori dedicaţi. Fiecare sistem de alimentare are avantaje şi dezavantaje aşa că fiecare doritor are de unde alege … şi nu uitaţi să aveţi întotdeauna acumulatorul încărcat sau bateriile noi.

 

Latest Comments

  1. Lospa 11 noiembrie 2014
    • Petre 11 noiembrie 2014
  2. Ciprian 21 noiembrie 2014
  3. Ionut 29 noiembrie 2014
  4. Marius 5 decembrie 2014
    • D-Petre 7 decembrie 2014
  5. Florin 12 decembrie 2014
  6. IULIANA 7 octombrie 2015

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.