Coadă la plata impozitelor

În fiecare an se întâmplă tot aşa – coadă încă din prima zi lucrătoare la plata impozitelor locale. Parcă se pierde reducerea dacă nu se plătesc impozitele în prima zi sau cel mult în prima săptămână.  A ajuns funcţionărimea să deschidă ghişeele cu doua ore mai devreme decât programul normal, ca să poată cetăţeanul „sa-şi facă datoria” .

Şi din păcate toţi acei care în data de 3 ianuarie 2012 au făcut coadă la plata impozitelor au drept de vot în acest prea minunat an electoral. Ne cam merităm soarta.

Au fost investite sume importante pentru dezvoltarea unor sisteme de plată online a taxelor şi impozitelor … sisteme care în multe locuri din ţară nu funcţionează – cu toate că există o soluţie oferită gratuit şi anume ghiseul.ro – dar pentru educarea „cetăţeanului plătitor de taxe şi impozite” nu a fost investit nimic. Majoritatea au rămas la stadiul în care dacă nu sânt umiliţi de o „bugetăreasă” la un ghişeu nu sânt sănătoşi şi nu concep să înceapă anul fără a sta un pic la o coadă. Dacă nu apucă să stea la coadă la taxe şi impozite o să se îmbulzească la apă sfinţită de Bobotează, ca să nu înceapă  anul fără o coadă sănătoasă.

Şi ca paradoxul să fie aproape complet în ultima zi de plată e cam la fel  – atunci se revoltă toţi cei care în celelalte zile nu şi-au făcut timp să-şi achite taxele şi impozitele … şi atunci „înfierează cu mânie proletară” guvernul, pentru că nu a înfinţat mai multe ghişee.

Voi cum vă platiţi taxele şi impozitele ? La ghişeu ? online ? În ce perioadă ?  …  sau le-aţi plătit de  ieri  ?

Latest Comments

  1. Spiry 4 ianuarie 2012
  2. Alina 5 ianuarie 2012
  3. D-Petre 5 ianuarie 2012
  4. Diana 5 ianuarie 2012
  5. Pingback: Experiment SEO cu promovare « Nea Blogu' 7 ianuarie 2012
  6. Kizi 11 ianuarie 2012