Habemus guvern nou :) – cronicuţa politicianului amator

Parafrazând puţintel zicerea de la alegerea unui nou papă „Habemus Papam!”, zic şi eu acum „Habemus guvern” … nou  🙂  sau mai bine zis unul vechi, „remaiat” puţin. Un guvern ceva mai subţirel, al patrulea guvern Ponta în nici doi ani … guvern care are în componenţă oameni care fac parte dintr-un partid neînfinţat (PLR), partid care nu a fost creditat în alegeri, dar care-şi face grup parlamentar şi participă la guvernare.

guvern, ponta-4, parlament, Klaus Iohannis

Prim ministrul Ponta şi-a turnat oarecum cenuşă în cap şi vrea să renunţe la titlul de doctor în drept, adică a cam recunoscut plagiatul din lucrarea de doctorat, dar asta nu e suficient pentru al face să-şi dea demisia din fruntea guvernului, aşa cum nici pierderea a douazeci de procente în cele doua săptămâni dintre turul 1 şi turul 2 al alegerilor prezidenţiale nu l-a facut să-şi dea demisia din fruntea PSD-ului.

După analize „pertinente” făcute de marii anlalişti politici ai PSD-ului 🙂 , Ponta a decis că Geoană e de vină pentru că a pierdut el  alegerile şi l-a dat afara din partid, dar Mircea Geoană în marea lui „înţelepciune”, după a doua debarcare din partid, ţine discursuri mobilizatoare, pe la diferite televiziuni, şi face planuri pentru modernizarea partidului care l-a dat de două ori afară (dovada ca e masochist rău de tot).

Şefii de campanie ai lui VVP au considerat că şi-au făcut treaba extrem de bine şi n-au simţit nevoia să-şi asume înfrângerea şi să se retragă în umbră după cum nici candidatul VVP nu-şi asumă nicio vină pentru pierderea alegerilor prezidenţiale; a;a canditat, aşa staf electoral.

Guvernul Ponta 3 a făcut bugetul după care, acest guvern Ponta 4, trebuie să-l pună în aplicare … oare o fi şi asta o strategie ca, în viitorul apropiat, să poată da vina pe „greaua moştenire” lăsată de guvernul Ponta 3 ? Pe la televiziuni am văzut tot felul de discuţii despre cât s-a alocat fiecărui domeniu (economie, educaţie, sănătate, apărare), dar n-am prea văzut să se discute serios despre sursele de finanţare ale bugetului propus … cam toţi au luat de bune afirmaţiile că nu vor fi făcute majorări sau inventări de noi taxe … dar bani de unde ?

Acum cea mai arzătoare problemă care se discuta este dacă vor fi locuri suficiente în Parlament la şedinţa învestire în funcție a președintelui Klaus Iohannis. Din postura de cetăţean şi cronicar amator îmi permit să le fac o recomandare „mult iubiţilor parlamentari” … mai răriţivă dragilor, mai răriţivă, că sunt suficienţi şi 300.

Actualul preşedinte, în decursul ultimului an de mandat a făcut destule „nefăcute” … încât parcă n-aş mai vrea să aud de el prin politica românească … poate doar în statistică sau în The Guinness Book of Records, pentru că vrem, nu vrem, a avut două mandate şi a scăpat de două suspendări … până la urma cred că va rămâne în memoria colectivă ca actorul principal din filmele „Greu de suspendat” 1 şi „Greu de suspendat” 2  🙂 .

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.