Cum sa scapi de stres cu ajutorul produselor naturiste

Cu toții experimentăm, zi de zi, stresul. Uneori, însă, ajungem să credem că ne confruntăm cu probleme mai serioase: anxietate. Cu toate că între cele două concepte există diferențe, factorii stresori contribuie mult la dezvoltarea anxietății. Și nu o spunem noi, ci studiile științifice.

În general, stresul vizează 2 elemente: unul psihologic – percepția presiunii care provine din îndeplinirea responsabilităților de zi cu zi – și unul fiziologic – răspunsul organismului la această percepție. Aici vorbim despre mai multe sisteme printre care metabolism, mușchi și chiar memorie. De cele mai multe ori, oamenii se simt stresați atunci când au un volum foarte mare de sarcini de rezolvat și consideră că nu au timpul necesar, sau nu pot / nu știu cum să le rezolve.

Anxietatea, pe de altă parte, este ceva mai complex. Este sentimentul acela de frică, îngrijorare nejustificată. Cu alte cuvinte, spunem că simțim anxietate în momentul în care ne gândim la viitor și credem că un eveniment va avea consecințe neplăcute fără, însă, a avea dovezi în acest sens. Cum sigur ai auzit de multe ori: „Te îngrijorezi degeaba”.

Stresul nu este întotdeauna ceva rău. Pe termen scurt, ne poate motiva să depășim anumite provocări. Spre exemplu, dacă ne simțim stresați în legătură cu un examen, putem să ne motivăm să învățăm mai mult. Dar în momentul în care stresul și anxietatea interferează prea mult cu viața noastră de zi cu zi, acest lucru poate indica probleme mai serioase. Dacă ajungem să evităm situații, dacă ne îngrijorăm continuu și asta ne ocupă mai mult de jumătate de zi, dacă experiențiem stări de anxietate după câteva săptămâni după ce un eveniment traumatic a avut loc, atunci ar fi bine să căutăm ajutor.

În general, ne dorim să fim relaxați și să avem o viața relaxantă. Astfel, putem apela la anumite soluții care să ne ajute. Întotdeauna este mai bine să prevenim decât să tratăm. Aceste soluții pot diminua stresul și pot crește nivelul de relaxare. Așadar, nu ajungem să avem probleme mai serioase.

  • Alimentație sănătoasă
  • Igienă corespunzătoare a somnului  
  • Meditație
  • Organizarea timpului și a sarcinilor
  • Practicarea unor exerciții de respirație
  • Recunoașterea factorilor stresori

Pe lângă acestea, există pe piață diverse complexuri de vitamine, minerale și suplimente naturale care ajută organismul să diminueze stresul și să crească starea aceea de relaxare pe care ne-o dorim.

Stresclin Complex este o gamă de suplimente alimentare din plante (withania somnifera, bacopa monnieri și nardostachys jatamansi) care ajută foarte mult la combaterea stresului și, prin urmare, a simptomelor de anxietate. Acesta este recomandat deoarece acționează asupra suprasolicitării și induce relaxarea organismului. Extractele din plante ajută la creșterea capacității de adaptare la situații de stres și ameliorează transmiterea impulsului nervos.

De asemenea, complexul de gemoderivate Polygemma (varianta Astenie psiho-fizică și memorie) este printre suplimentele naturale din plante (semințe de mesteacăn, muguri de stejar și mlădițe de rozmarin) care ajută foarte mult organismul. Beneficiile?

  • Crește rezistența organismului la condițiile de stres (prin care vrem, sau nu, cu toții trecem zi de zi);
  • Are efecte revitalizante și stimulante atât la nivel fizic, dar mai ales psihic;
  • Activator metabolic hepatic – având în vedere că organismul răspunde la stres și prin sistemul metabolic. Ficatul este un organ cheie în producția de energie pentru organism.  

Pe lângă cele două, includem și sărurile. Probabil cu toții ne dorim ca seara, înainte de culcare, să avem parte de un moment de relaxare. Prototipul acestuia sunt, desigur, băile lungi, fierbinți la care adăugăm puțină sare de baie. Produsul Springmarkt – Sare amară – aduce nu doar beneficiile relaxării, ci și ameliorarea durerilor, a crampelor musculare, eliminarea toxinelor din organism și multe altele.

În concluzie, există soluții de relaxare pentru acele momente stresante și încărcate din viața noastră. Fie că ne facem un program, fie avem grijă la igiena somnului, fie chiar încercăm să scăpăm de anumiți paraziți din corp, fie folosim ceea ce ne-a oferit natura, important este să alegem ceea ce ni se potrivește cel mai bine pentru a reduce stresul și a resimți starea aceea plăcută de relaxare.

Latest Comments

  1. Sorina 14 decembrie 2018

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.