De ce e mai bine sa treci pe tigari electronice?

In ultimii ani, tigarile electronice au devenit tot mai populare, ele fiind considerate de unii o alternativa mai sanatoasa si mai economica la fumatul clasic si de altii o varianta mult mai periculoasa. De unde aceste idei contrare, despre un produs electronic relativ simplu, care foloseste substante absolut inofensive din industria alimentara si farmaceutica?

tigari electroniceAm observat ca marii contestatari ai tigarilor electronice si mai ales ai lichidului pentru tigara electronica sunt cei care nu le cunosc. Pur si simplu au auzit ei la un moment dat ca ar fi mai nocive si, pentru ca vestile rele circula mai repede decat cele bune, au raspandit la randul lor aceleasi idei, fara sa le verifice. Intr-adevar, pentru ca tigarile electronice sunt vazute drept o amenintare la adresa companiilor producatoare de tutun, a guvernelor care incaseaza taxe mari pentru acest viciu si a sistemelor medicale, care ar pierde un numar considerabil de pacienti cu probleme respiratorii, ele au fost denigrate foarte mult prin intermediul mass media. Astfel, pe piata au aparut numeroase zvonuri false, legate de toxicitatea vaporilor produsi de tigara electronica, care de fapt au fost infirmate de studii pe aceasta tema, cel mai recent fiind realizat chiar de o mare companie producatoare de tigari. Insa, la o selectie mai atenta a surselor de informare, orice om poate discerne ca lichidul pentru tigara electronica, cat si gadgetul in sine sunt absolut inofensive si ca aceasta varianta este mult mai sigura decat tigarile traditionale. In plus, cheltuielile lunare ale vaperilor (adica a celor care utilizeaza tigari electronice) sunt mult mai mici decat ale fumatorilor. Nu mai zic ca o tigara electronica reprezinta o modalitate foarte buna de a te lasa de tot de acest viciu. Cum? Pai lichidul pentru tigara electronica contine concentratii diferite de nicotina, pe care le poti scadea treptat pana la zero si astfel poti scapa de dependenta fizica. Mai departe, tu hotarasti daca vei continua sa folosesti dispozitivul pentru a-ti satisface o placere nevinovata sau daca te opresti de tot.

Cum functioneaza o tigara electronica?

O tigara electronica este un dispozitiv care livreaza nicotina in organismul persoanei dependente de aceasta substanta, intr-un mod care nu-i afecteaza deloc sanatatea, spre deosebire de tigari. Ea este formata din baterie, cartus si atomizor. In momentul in care o persoana trage din tigara electronica, bateria furnizeaza curent atomizorului/clearomizorului. Acesta incalzeste elichidul si il vaporizeaza. Avand in vedere ca nu exista o ardere propriu zisa, utilizatorii de tigari electronice au parte de acea senzatie placuta specifica fumatului, dar fara efectele daunatoare al tigarilor clasice din tutun.

Ce contine lichidul pentru tigara electronica?

Cele mai controversate parti ale tigarii electronice sunt formate din baterie, care poate exploda la fel ca la orice alt dispozitiv pe baza de baterii, daca nu este manevrat cum trebuie si din lichidul pentru tigara electronica. Despre ultimul s-a scris ca ar fi mai toxic pentru plamani decat o tigara din tutun, insa de-a lungul timpului absolut toate studiile realizate profesionist au demonstrat ca el este la fel de inofensiv ca aerul pe care il respiram. Acest elichid este format din apa distilata, propilen glicol (PG), glicerina vegetala (VG), arome si nicotina. Propilen glicolul este un aditiv utilizat de zeci de ani in alimente, cosmetice si produse farmaceutice, fara efecte secundare negative, iar glicerina vegetala este non-toxica si non-cancerigena. In plus, aromele folosite in lichidul pentru tigara electronica sunt aceleasi din industria alimentara si au la baza un extract de ulei sau de alcool.

Care este pretul unei tigari electronice?

Avand in vedere ca un fumator de un pachet de tigari pe zi cheltuieste in jur de 500 de lei lunar pentru viciul sau, pentru el ar fi mult mai rentabil sa treaca pe tigari electronice. Pretul unui astfel de produs de calitate este in jur de 150-200 de lei, iar consumabilele lunare (1 sticluta de lichid, 2-3 rezistente) nu sar de 50-60 de lei. In plus, o baterie care se inlocuieste o data la 6 luni costa intre 30 si 100 de lei. Desi investitia initiala intr-o tigara electronica este mai mare decat intr-un pachet de tigari, ea se amortizeaza inca din prima luna de utilizare.

Avand in vedere toate aceste lucruri, este foarte clar ca tigarile electronice sunt mai sanatoase, mai ieftine si pot fi utilizate oriunde deoarece nu emana fum, ci vapori inofensivi. Eu iti recomand sa le cumperi de la magazinul online Vipercig, care ofera produse de calitate, la preturi foarte bune. Expertii de aici te pot consilia si in alegerea tigarii electronice potrivite stilului tau de fumat, ei avand o vasta experienta in acest domeniu.

Latest Comments

  1. Eric 24 noiembrie 2015
  2. George 26 noiembrie 2015
    • Eric 14 decembrie 2015
  3. Irina 2 februarie 2016

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.