Field Target – inceputuri

Ştiţi diferenţa dintre un pesimist şi un optimist ? Pesimistul spune: “mai rău nu se poate” iar optimistul spune : “ba se poate”

Pentru că nu sânt acest gen de “optimist” tot mai sper că în viitorul nu prea îndepărtat să fie posibilă practicarea şi în România a acestui minunat sport care este Field Target-ul. Pentru aceasta am început încă de prin 2005-2006, pe forumul asociaţiei deţinătorilor de arme cu aer comprimat, o campanie de promovare, a acestei discipline a tirului printre deţinatorii de arme cu aer comprimat. Din păcate acea asociaţie mai funcţionează doar virtual, prin postarile de pe forum aşa că, am hotarât să fac acest blog cu scopul de a promova tirul cu arme cu aer comprimat şi în special tirul la ţinte care imită diferite animale mici, adică Field Target. După o perioadă de documentări pe net, pe site-uri de Field Target de prin Europa si SUA a urmat o încercare de redactare a unui regulament de tragere şi a unui îndreptar de organizare a concursurilor de Field Target şi ca să nu inventăm din nou roata şi să ne uşurăm munca, au fost traduse diverse materiale de pe site-urile de profil din care ne-am inspirat.

Traducerea regulamentelor, american AAFTA  şi britanic BFTA  a fost facută de către userul Sharp de pe forumul clubairguns.ro în anul 2006,  după care au urmat  unele completări şi adaptări iar forma finală am postat-o  în 14 octombrie 2006 pe forumul clubairguns.ro  iar pe acest blog puteţi citi regulamentul pe pagina dedicată.  Şi în buna tradiţie românească, după această dată, (adica in 2009) regulamentul a mai fost postat în alt loc de pe net, ) de către o persoană care nu au avut nicio implicare în traducerea şi adaptarea acestui regulament dar a avut în schimb tupeu maxim, să scrie că a fost munca lui … „adaptare de Cristian Vlad Vaduva”  (rusinicăăă) şi asta după trei ani de la prima publicare iar apoi a fost promovat cu la fel de mult tupeu pe forumul Clubului Român de Autoapărare – ROMSDC. (rusinicăăă)