Ce înseamnă Field Target

FIELD TARGET – câteva noţiuni despre o altă disciplină a tirului .

Pe scurt, field target înseamnă tir  – sau tras la ţintă cu arme  cu aer comprimat asupra unor ţinte care imită siluete de animale mici: porumbel, sobolan, veverita, cioara, iepure etc. – ţinte care se pun la diferite distanţe (aprox. intre 10 si 50 m) şi la diferite înălţimi, într-un cadru natural.

Ţintă pt. Field Target - tip siluetă

Ţintă pt. Field Target – tip siluetă

Despre tirul cu arme cu aer comprimat si Field Target puteţi găsi lămuriri şi pe forumul Asociatiei Detinatorilor de Arme cu Aer Comprimat – CLUB AIRGUNS iar  aici este o traducere / adaptare a regulamentului de desfăşurare a unui concurs de field target, facută  după regulamentele:   – american (American  Airgun Field Target Association)    – britanic (British Field Target Association) Despre apariţia acestui regulament am făcut câteva precizări aici, în articolul despre începuturi .

Din pacate legislatia romana din domeniul armelor cam impiedica desfasurarea unor astfel de concursuri cu toate ca in alte tari din Europa acest tip de competitii se desfasoara neingradite de prevederi legislative aberante.