Am tras învăţăminte după finala Europa League 2012 ?

Cupa UEFA - Europa League 2012

sursa foto

Meci mare, tribune pline,  un „randament” Falcao în mare formă … păcat de Bilbao – parcă nu meritau să piardă la 3 goluri. Cam atât despre meciul propriu zis iar acum, o să încerc să răspund unui articol scris de  Cristi Serb.  Acest articol nu este vreun fel de replică acidă, la articolul scris de Cristi, ci doar o altă perspectivă asupra acestui eveniment.

„Ştim să organizăm un eveniment”

Nu ştim să organizăm un eveniment . Acest meci nu a prea fost organizat de noi … noi am organizat meciul inaugural de pe National Arena, România-Franţa.  Momentul din min. 19 intră tot la buna organizare ?

„Doi spectatori din sectorul rezervat fanilor formaţiei Athletic Bilbao au intrat pe teren în minutul 19 al finalei Ligii Europa de pe Arena Naţională şi au fugit până aproape de careul echipei Atletico Madrid, aflat în partea opusă.” – purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache a declarat că fapta comisă este una penală şi cei doi riscă o condamnare la închisoare între şase luni şi un an şi interdicţia de a intra pe o arenă sportivă timp de doi ani.

A uitat, purtătorul de cuvânt,  să specifice  meritele jandarmeriei în această întamplare jenantă…

„Putem cu uşurinţă să scăpăm de ţiganii cerşerori.”

Nu am scăpat de cerşetori … am ascuns doar mizeria sub preş pentru că de astazi o să-şi reocupe fiecare locurile tradiţionale iar organele de ordine o să-i ignore până la următorul eveniment internaţional.

„Putem să scăpăm de maidanezi”

Nu am scăpat de maidanezi chiar dacă, în zilele premergătoare meciului au cam alergat hingherii după ei. A fost doar o acţiune de faţadă şi atât. Până când nu va exista o strategie coerentă la nivel national, strategie care să cuprindă şi posibilitatea eutanasierii, nu vom scăpa de câinii fără stăpân de pe străzi. (Aş putea pune pariu că toţi câinii adunaţi în aceste zile vor fi „scăpaţi” … pentru că primaria nu are unde şi cu ce să-i întreţină.

„Ştim să asfaltăm străzi foarte repede”

Ştim să asfaltăm foarte repede şi asfaltul ţine tot „foarte repede” adică până la prima ploaie / grindina mai serioasă. De ce a trebuit să se aştepte până în ultimele zile ca să se face reparaţiile necesare ?  Ziua de disputare a meciului a fost  cunoscută cam de multişor.

„Fetele noaste sînt frumoase”

Fetele noastre sînt frumoase dar avem mult prea multe piţi/curve, după cum foarte bine a punctat tudor CeMerita într-un comentariu la articolul lui Cristi.

„Românii se plâng când se organizează un eveniment”

Nu doar românii se plâng când se organizează evenimente – iar comparaţia cu Monte Carlo nu prea işi are locul pentru că acolo cam toata lumea câştigă nişte euroi, pe când la noi e doar câştigul de imagine al politicienilor care acum îşi dau mâna şi se felicită reciproc pentru „marea realizare” … de parcă ar fi meritul lor.

„Taximetriştii sînt iar cei mai proşti din curtea şcolii”

Taxime-triştii ne-au făcut încă odată de tot rahatul  (cratima nu e întâmplătoare). De ce nu a pus Oprescu niste afişe în aeroport, cu tariful din Otopeni până în centru Bucureştiului  ca să nu mai poată cere triştii aştia, de câteva ori mai mult decât face o cursă normală ?

„Pentru străini Budapesta = Bucureşti”

Din „egalitatea” asta vom ieşi atunci când chiar vom face ceva remarcabil, memorabil, ca să nu ne mai confunde toţi şi până la urmă, cei care aţi vizitat Budapesta, ştiţi foarte bine, că nu poate exista termen de comparaţie. Cu toata mândria mea de român, trebuie să recunosc că Budapesta este peste Bucureşti la toate capitolele.

Am avut parte de o expunerea internaţională excelentă – asta daca nu toţi comentatorii televiziunilor care au preluat meciul au confundat Bucureştiul cu Budapesta 🙂 – dar cam atât … dacă nu era supravegherea oficialilor UEFA şi obligativitatea respectării normelor, cred că iar dădeam cu băţul în baltă ca la „celebra” inaugurare a Arenei Naţionale.

 

Latest Comments

 1. Adrian 10 mai 2012
 2. deadmau 10 mai 2012
 3. Anca 10 mai 2012
 4. Florry20 10 mai 2012
 5. Daniel Andrei 10 mai 2012
 6. criserb 10 mai 2012
  • d-petre 11 mai 2012
 7. Ochiu ratiunii 10 mai 2012
  • d-petre 11 mai 2012
   • Ochiu ratiunii 11 mai 2012
    • D-Petre 11 mai 2012
     • Ochiu ratiunii 11 mai 2012
 8. GCM 11 mai 2012
  • d-petre 11 mai 2012
   • GCM 11 mai 2012
    • d-petre 12 mai 2012
 9. Alina 11 mai 2012
 10. Adrian 11 mai 2012
 11. Gabi 12 mai 2012
 12. Laurentiu 12 mai 2012
 13. Sonia 13 mai 2012
 14. Pingback: Doza de promovare « Nea Blogu' 13 mai 2012