Furtul de articole – final de trilogie

Stop Thief ! – Online Copyright Infringement

Iată că după  „Furtul de articole” şi „Furtul de articole 2” acum am ajuns, sper, la „Final de Trilogie” şi pot să vă spun cum au mai decurs ostilităţile în acest caz.

După cum ştiţi din partea a doua a trilogiei 🙂 Luni 5 Noiembrie, la ora 14:30 am trimis notificarea la Google în care am reclamat un număr de 28 de articole copiate de pe blogul meu şi postate pe un blog gratuit de pe Blogspot.  Am primit imediat confirmarea că reclamaţia mea a fost înregistrată iar Miercuri 7 Noiembrie deja am primit răspuns că respectivele articole au fost şterse de pe acel blog.

Bun, frumos, s-au mişcat repede, felicitări …dar … au şters doar cele 28 de articole fără să şteargă şi acele articole care au fost publicate pe blogul hoţului de câte doua sau trei ori, aşa că a trebuit să fac din nou reclamaţie şi să specific fiecare link care trebuie şters şi totodată să cer suspendarea/desfinţarea acelui blog.

De aceasta dată reacţia a fost şi mai rapidă pentru că după doar o zi am şi primit răspunsul în care se specifică faptul că au fost şterse toate articolele sesizate … dar spre ruşinea marelui Google, respectivul blog nu a fost suspendat. Sînt mulţumit pentru că au fost şterse toate articolele copiate de la mine de pe blog dar am rămas cu un gust amar … oare Google iubeşte hoţii şi plagiatorii ? Sau ce abatere mai grava decât furtul a 28 de articole trebuie să comită cineva pentru ai fi suspendat contul ?

Văd că în alte cazuri acţionează foarte rapid, penalizează bloguri fără să ofere prea multe explicaţii dar când îi scrii negru pe alb că un blog găzduit pe serverele lor fură, cu tupeu şi cu nesimţire, articole de pe alte bloguri, se limitează la a şterge acele articole reclamate. Din păcate se pare că „dubla măsură” este un fel de standard internaţional şi se foloseşte şi pe la „casele mari” sau mai ales pe acolo.

În altă ordine de idei, zilele trecute Google a făcut din nou un update la celebrul Page Rank. Bineînţeles că blogul meu a fost ocolit pentru că sînt penalizat pentru linkuri artificiale sau neobişnuite. (cele două linkuri, artificiale sau neobişnuite, pentru care goagalul încă mă penalizează, le puteti vedea pe coloana a doua din footer)

Ce mă nedumereşte putin este faptul ca goagalul nu a acordat PR, cel putin 3, blogului publicitategratisfree de pe blogspot.ro, cel cu  furtul de articole, de la mine si nu numai de la mine, pentru ca doar are continut „fără număr, fără număr” (în 4 luni a publicat 161 de articole furate ) şi nu are linkuri artificiale sau neobişnuite. Cred că hoţul care işi spune Coman Iulian Florin, trebuie să ceară o reevaluarea blogului, pentru că goagălul a fost nedrept cu el. Blogul lui merita să fie clasat mult mai sus … atât de sus încât să dispară din blogosferă.

Două bloguri pe care mai scriu din când în când au primit PR1, un alt blog a scăzut de la 4 la 3 iar ultimul blog cu care mai colaborez a primit PR 2 după doar o lună şi un pic de la lansare.

Blogurile voastre cum au fost afectate de acest update de Page Rank?

 Update Duminică 11.11.2012 – Credeaţi că s-a terminat cu furtul de articole ? Sâmbătă şi Duminică idiotul a mai furat încă 5 (cinci) articole de pe acest blog aşa că am fost nevoit să trimit înca o sesizare la Google. Oare câte trebuie să mai trimit până când prea cinstitul şi corectul Google va dezactiva definitiv acel blog ?

 –  14 Noiembrie … ultimul  UPDATE  la update la finalul trilogiei despre furtul de articole.

Dupa ce hotul a furat inclusiv articolul „Furtul de articole 2” si dupa a 5-a reclamatie si un total de:  28 + 16 + 5 + 5 + 3 = 57 articole furate de la mine, intr-un final Google a binevoit sa stearga/dezactiveze acel blog.

Latest Comments

 1. Teodor Marin 9 noiembrie 2012
 2. Zwargolak 9 noiembrie 2012
  • D-Petre 9 noiembrie 2012
 3. Ana- 9 noiembrie 2012
 4. Andreea 9 noiembrie 2012
  • D-Petre 9 noiembrie 2012
 5. Claudiu 9 noiembrie 2012
  • D-Petre 9 noiembrie 2012
 6. albinuta veninoasa 9 noiembrie 2012
  • D-Petre 10 noiembrie 2012
 7. vienela 10 noiembrie 2012
  • D-Petre 10 noiembrie 2012
 8. Yamasha 10 noiembrie 2012
 9. Bucur 11 noiembrie 2012
  • D-Petre 11 noiembrie 2012
 10. Cosmincol 12 noiembrie 2012
  • D-Petre 13 noiembrie 2012
 11. Laurentiu 12 noiembrie 2012
 12. Pingback: Recomandari duminicale « 'Nea Blogu' 18 noiembrie 2012
 13. Stefan 21 noiembrie 2013