Zapping Blogosferic 21

blogging

Prima repriză de Zapping Blogosferic pe anul 2013cuprinde şi un scurt bilanţ personal pentru anul ce tocmai a trecut. Asta ca să-i răspund şi Iuliei la „leapşă”.

Am scris în 2012 aproximativ 240 de articole pe acest blog … adică o medie de 19 articole-lună dar cred că se putea şi mai bine, la care se mai adaugă peste 60 publicate pe neaBlogu şi încă vreo 15 mini articole scrise de pe telefon plus câteva articole publicate pe romaniapeblog aşa că până la urmă, dacă le adun pe toate sînt peste 300 aşa ca eu mă declar mulţumit cu bombaneala mea blogosferica :).

Nu pot nominaliza cel mai bun articol de pe blog pentru că aş fi muuult prea subiectiv. Comentarii pe blog s-au adunat în 2012 peste 3000 bune, plus vreo 6000 de spamuri la care Akismet şi-a făcut datoria. Abonaţi nici nu ştiu dacă am … dar dacă trag linia şi fac adunarea la toată activitatea online din 2012, mie personal îmi dă cu plus aşa că, după cum am spus şi mai sus, mă declar mulţumit.

Dar hai să las deoparte micul bilanţ şi să trec la primele recomandări din acest an chiar daca articolele sînt din 2012:

Mai devreme sau mai tarziu Abuzurile ies la suprafaţă

De cativa ani buni ma lupt cu o parte a sistemului corupt din Jandarmeria Romana, in special cu abuzurile din Satu Mare, care au fost sustinute pana sus in varful MAI.
Totul a inceput in momentul in care am dat ordin sa fie incatusat fostul viceprimar Kereskenyi Gabor (detalii gasiti aici). Moment in care coruptii din Jandarmeria Satmareana au inceput sa fabrice infractiuni impotriva mea, deoarece au pierdut sponzorizarile promise din partea primariei, cu ocazia zilei Jandarmeriei.

Claudiu Farcas – sfaturi pertinente despre Setarea unei campanii Google Adworts

In Romania, exista foarte putine agentii care sa ofere performante si nu stiu daca in acest moment exista o agentie performanta care sa livreze rezultate pentru buget redus – pur si simplu concurenta este foarte mare si agentiile vaneaza campaniile mari pentru a putea rezista pe piata. Nici eu nu sunt disponibil pentru bugete mici, dar consider corect si necesar sa educam piata.

Cu Doru Panaitescu despre etimologia cuvantului „sarlatan” 

Dar adevaratul motiv pentru care v-am adus acest cuvant in discutie este sarlatania in afaceri. Incepand cu aceasta luna voi publica periodic exemple de afaceri prin care unii castiga bani profitand de bunatatea, credulitatea, naivitatea sau chiar prostia altora. Cu accent evident pe cele din zona digitala, ca stiu ca va plac, dar nu refuz nici scheme piramidale, nelepeuri sau alte apucaturi faine de-ale sarlatanilor de pretutindeni.

Alin Vlad loveste din nou cu : 20 de Sfaturi pentru Marketingul pe Social Media în 2013

Nu cred că există o metodă mai bună să terminăm anul decât cu o serie de 20 de sfaturi de la unii dintre cei mai buni experţi/specialişti/bloggeri/marketeri din această nişă a marketingului în Social Media. Mă bucur şi le mulţumesc mult pentru reacţia lor promptă şi pozitivă faţă de rugămintea mea. Asta nu mă face decât să cred că sunt pe drumul cel bun. Veţi observa o diversitate destul de largă a părerilor, păreri din care am avut ce învăţa. Cu siguranţă, veţi rămâne cu ceva după ce o să le citiţi.

Cristian China-Birta ne povesteşte câte ceva despre Greşeli de blogger

Preambul: O să încep un mic serial aici, intitulat direct şi fără ocolişuri “Greşeli de blogger“. Din care dacă vreţi să învăţaţi e bine dacă nu treaba voastră. Eu de scris tot le scriu. … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … PS Am scris rândurile de mai sus şi ca un auto-reproş. Căci am avut perioada mea de început de blogging în care am fost un tâmpit decisiv. În care muştile deveniseră pentru berea blogului meu precum hameiul, adică mi se părea că berea blogului meu nu are gust fără ele. Dar mi-am dat seama la timp că sunt un tâmpit. Ceea ce vă doresc şi vouă. Unora, fireşte.

Liviu R.  revine cu doua articole:  precizări importante despre preţul advertorialelor

1 – Vi se par bombastice sumele? Credeti ca nu ar trebui raportat la preturile din strainatate? Nimic mai gresit! Verificati preturile produselor, alimentelor, electrocasnicelor etc..,  veti vedea(de fapt stiti sigur) ca aceste preturi sunt exact ca in afara! Atunci de ce sa nu ne raportam? Doar pentru ca un intermediar, ce din interese lesne de inteles, contrazice si spune ca piata online din Romania este in deriva? Piata online din Romania nu este in deriva, dimpotriva, este in crestere, insa si concurenta este in crestere, bloggerii incep sa aiba acces la informatii, incep sa intrebe, incep sa fie curiosi, incep sa fie bloggeri!

2 – Nu voi pune prea mare accent pe faptul ca in continuare multi bloggeri habar nu au ce presupune un advertorial, dar totusi vorbesc despre sau au pretentii ce sfideaza logica,  pentru ca pana la urma, ca in orice domeniu, exista cei priceputi si cei …nepriceputi! Sigur, sunt exclusi din discutie cei pentru care bloggingul nu a reprezentat si nu reprezinta o sursa de venit auxiliar sau primar!

Cam atât pentru prima repriză de zapping blogosferic din acest an şi până la o altă porţie de recomandări vă zic doar atât … Blogăreală plăcută şi să ne citim sănătoşi  şi în 2013 !

Latest Comments

 1. albinuta veninoasa 2 ianuarie 2013
  • D-Petre 2 ianuarie 2013
 2. javra 2 ianuarie 2013
  • D-Petre 2 ianuarie 2013
 3. Pingback: Incomprehensibil | Iubesc Viaţa 2 ianuarie 2013
 4. Centurion 3 ianuarie 2013
 5. Lucian 3 ianuarie 2013
  • D-Petre 3 ianuarie 2013
 6. Liviu R. 3 ianuarie 2013
 7. Alexanu 3 ianuarie 2013
 8. Pingback: Topuri pe 2012 - D - Petre 4 ianuarie 2013
 9. BlogalInitiative.ro 7 ianuarie 2013
  • D-Petre 7 ianuarie 2013