Încă o săptămână de proteste

O sa încerc să descriu cum au decurs protestele la Reşiţa în săptămâna 23 – 29 ianuarie 2012.

Proteste Resita Luni 23.01.2012Luni – In nota obisnuita dar cu o participare sub medie – asadar cei aproximativ 80-90 de protestatari (în mare parte revoluţionari) erau cam împărţiţi în tabere … nu prea mai erau siguri împotriva cui să scandeze.  Să mai înjure guvernul care zice ca o să găsescă o soluţie de a le reda indemnizaţiile sau să-l înjure pe Ponta pentru luarea de poziţie în legatura cu indemnizaţiile revoluţionarilor.  Oricum, Luni la Reşiţa a fost prima zi în care au fost scandări şi împotriva USL după ce Sâmbătă au fost scandări  împotriva UDMR.

 

 

Proteste Resita 24.01.2012

Marţi – Pe o vreme mizerabilă, cam 80-100 de protestatari cu un vârf atunci când în piaţă a ajuns şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă și în Retragere, filiala Caraș-Severin. Ca o noutate, de ziua unirii, au fost recitate versuri de  George Cosbuc  si versuri din poezia Împarat şi proletar de Mihai Eminescu

 

 

.

Proteste Resita 25.01.2012Miercuri – În nota obişnuită, adică 70 – 90 de persoane prezente la proteste (inclusiv câtiva copii) cu toate că nu a mai plouat sau nins. Scandarile au fost cele obişnuite, „Jos Basescu”, „Jos Boc”,” Demisia”, „Alegeri anticipate” – cu un singur moment mai deosebit când o femeie i-a certat pe cei care au scandat împotriva fostului preşedinte Iliescu.

 

 

 

Proteste Resita 26.01.2012Joi – Tot mai puţini manifestanţi se adună în Piaţă, Joi doar vreo 60-70 de persoane. Nici vremea nu a fost prea bună dar parcă se vede o scădere a interesului pentru că au mai fost zile cu ploaie sau ninsoare dar parca prezenţaa fost mai mare. Cam aceleaşi scandări … o zi de protest destul de anostă. Prin alte parţi din tara protestele au fost îngropate sub nămeţi că doar a venit iarna şi după cum se stie „iarna nu-i ca vara” 🙂  Televiziunile au dat de alt subiect gras şi n-au prea mai relatat despre proteste.

 

Proteste Resita 27.01.2012Vineri – Din punct de vedere atmonsferic o zi ok, temperaturi pozitive la prânz, nici nu ploua, nici nu ninge în schimb participare la proteste tot redusa este. Inclusiv jandarmeria şi-a redus prezenta în piaţă – cam 7-8 jandarmi în faţa prefecturii la intrare şi încă vreo 4 (2 la primarie si 2 la patinoar)

 

 

 

Proteste Resita 28.01.2012Sâmbătă – tot mai puţini … 40 – 50 doar.  Cred că e lumea plecata la munte să schieze … daca tot e autobuz gratuit până la pârtia de la Crivaia- casa baraj.

Luni captura de pe camera montata pe primărie e făcută dupa ora 17 iar in celelate zile capturile au fost realizate  imediat dupa ora 16, după cum se poate vedea în partea dreapta sus. Autorizatia eliberata de primarie are trecuta pe ea orele 15 – 18 dar cam pe la ora 17:30 se cam pleacă din piaţă.

 

Duminică la ora 17 nu mai era nimeni … după ce am citit presa locală online, am înţeles că au fost aproximativ 50 de protestatari foarte activi.  Iată şi lozincile scandate, conform articolului din ziarul online Argument: „Jos Băsescu!”, „Jos Guvernul!”, „Jos ciuma portocalie!”, „Jos mafioţii!”, „Fruzăverde, nu uita, Reşiţa nu te mai vrea!”, „Noi suntem poporul, vrem să plece chioru’!”, „Anticipate!”

Resita 29.01.2012Ultima fotografie este preluată din din ziarul online de Caraş-Severin „Argument” din articolul lui Matei Mircioane … autor care care are o opinie destul de justa despre aceste proteste, opinie pe care o puteti citi în acest articol. 

Cam aşa a fost săptămâna de proteste la Reşiţa … nu cred că o sa mai scriu despre aceste proteste pentru că deocamdata, cel putin aici şi-au cam consumat energia.

 

„Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.”

 

 

 

 

Latest Comments

  1. Bucur 30 ianuarie 2012
  2. IRI 31 ianuarie 2012
    • D-Petre 31 ianuarie 2012
  3. cristi 31 ianuarie 2012
  4. Loaza chioara 2 februarie 2012
  5. Catalin 4 februarie 2012
  6. Mihai Craiu 5 februarie 2012