Igiena bebelusului

Igiena reprezinta o etapa foarte importanta, atat pentru noi, cat si pentru micutii nostri. Corpul omenesc este acoperit pe intreaga lui suprafata de piele, care se continua cu mucoasele cavitatilor naturale. La sugari si copil, pielea este mai supla, iar dermul este mai bogat vascularizat. Inca de cand nastem, avem nevoie, cu siguranta, de un sterilizator biberoane, care sa ucida majoritatea microbilor de pe biberoane, accesoriile acestora, suzetele. Pentru siguranta noastra, dar si pentru igiena copilului, o alegere buna ar fi un sterilizator chicco. Acesta are o capacitate de sterilizare de pana la sase biberoane, in acelasi timp, cu tot cu accesoriile aferente acestora. Ciclul de sterilizare este de 8-10 minute, dupa care acesta se opreste. Trebuie sa avem o atentie sporita asupra igienei si dezvoltarii unui nou-nascut, acesta avand un sistem imunitar fragil, iar anumiti microbi din mediul ambiant la care adultii sunt imuni, pot pune sanatatea lui in pericol. Laptele este terenul perfect pentru inmultirea bacteriilor, iar daca biberoanele si indeosebi tetinele nu sunt bine spalate cu apa si sapun, cat mai repede dupa folosirea lor si apoi sterilizate, conform instructiunilor, bebelusii se pot imbolnavi cu mare usurinta.

Ustensilele sterilizate, raman sterile pana la 24 de ore, in caz ca nu s-a deschis capacul sterilizatorului. Un alt aparat eficient, care merita cumparat si utilizat este un incalzitor biberoane.

Un incalzitor de biberoane aduce laptele la o temperatura optima, iar parintii scapa de stresul ca lichidul este prea fierbinte, sau prea rece. Modelele de incalzitoare de biberoane din magazine sunt numeroase, astfel incat este bine sa stii anumite caracteristici ale acestor dispozitive, inainte de a le cumpara. Cele mai bune oferte cu toate aceste produse, dar si multe altele, pot fi gasite in farmaciile www.medik-on.ro, la preturi de nerefuzat. In caz ca nu poti sa alaptezi indeajuns de bine copilul la san, atunci pentru binele tau, poti alege o pompa de san avent, care sa te ajute in colectarea laptelui, pentru micutul tau. Este usor de folosit, iar dupa utilizare se poate steriliza foarte usor cu ajutorul unui sterilizator.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.