Implant dentar Fast & Fixed, dinti noi intr-o singura zi

Implant dentarDintii nu dureaza o vesnicie. Inflamatiile tesuturilor gingivale (boala parodontala), cariile dentare profunde sau traumele mecanice le pot afecta rezistenta. Iar intr-un final nefericit, indiferent de cauze, rezultatele sunt in linii mari aceleasi. Aspectul facial si estetica dentara se modifica, fizionomia pierzandu-si din armonie, in timp ce capacitatea de articulare, masticatia si implicit digestia au de suferit.

Insa estetica dentara si faciala poate fi remediata cu ajutorul implantologiei moderne si a binecunoscutelor implanturi dentare. Astfel, edentatia partiala sau totala nu mai este privita ca un handicap imposibil de ”ajustat”, problema putandu-se remedia rapid, intr-o unica sedinta.

Pare imposibil, insa este adevarat. In aceeasi zi, pe parcursul aceleiasi sedinte, poti beneficia de implanturi dentare si de o dantura noua, foarte similara cu dintii naturali. Totul se datoreaza tehnologiei Bredent ce foloseste sistemul Fast & Fixed.

Procedura presupune acelasi interventii ca in cazul implantologiei clasice, cu diferenta ca operatiunile de inserare chirurgicala a surubului din titan si de fixare a coroanelor dentare se face pe parcursul aceleiasi vizite in cabinetul stomatologic.

Cum stii daca esti bun candidat pentru un implant dentar Fast & Fixed ?

Din pacate, nu oricine se poate bucura de tehnologia Fast & Fixed cu implanturi dentare intr-o singura zi. Conditia este sa fie intrunite cateva cerinte, asa cum ti le expun in cele ce urmeaza, medicii clinicii de stomatologie Dental Praxis:

 • Sa nu te afli in perioada de crestere osoasa (sunt exclusi copiii si adolescentii cu varsta mai mica de 18 ani);
 • Sa ai o cantiate suficienta de tesut osos mandibular / maxilar, iar calitatea acestuia sa permita inserarea unui implant dentar;
 • Sa dispui de un optim suport gingival, care sa tolereze fixarea pilastrului din titaniu;
 • Sa nu urmezi terapii oncologice din cauza patologiilor ce afecteaza sistemul osos;
 • Sa nu te afli sub tratament cu anumite substante farmaceutice precum corticoizii si bifosfonatii;
 • Sa nu suferi de bruxism, problema ce ar putea afecta reusita procedurii de implantare;
 • Sa nu suferi de malocluzii (trebuie sa existe un anumit echilibru ocluzal si o anumita simetrie a suprafetei de masticatie).

De ce ar trebui sa alegi implantarea Fast & Fixed?

Motivele pentru care este recomandat sa alegi tehnologia Fast & Fixed nu sunt deloc putine:

 1. Rezolvarea problemelor de masticatie

Astfel de implanturi dentare te ajuta sa rezolvi problemele de masticatie in scurt timp. La numai cateva zile de la interventie, vei putea manca normal, ceea ce nu-ti va afecta digestia.

 1. Imbunatatirea esteticii faciale

Intr-o singura zi, la doar cateva ore distanta de la inserarea surubului din titan, vei fi prezentabil si vei putea afisa o noua dantura (fixarea coroanei dentare se face in aceeasi zi).

 1. Stabilitatea implantului

Implanturile de la Bredent se pot fixa si in prezenta unei cantitati de os ”la limita”, fara ca stabilitatea si rezistenta lucrarii sa fie afectate in timp.

 1. Fara interventii de regenerare osoasa

Pacientii nu mai trebuie sa se supuna altor interventii de chirurgie periimplantara precum regenerarea osoasa (aditia de os).

 1. Recuperare mai rapida

Daca implanturile traditionale sunt conditionate de respectarea timpilor de vindecare osoasa si de osteointegrare, implanturile dentare Fast & Fixed permit o recuperare mai rapida.

 1. Economisirea timpului si bugetului

Un implant dentar Fast & Fixed te ajuta sa economisesti. Totul se efectueaza intr-o unica sedinta, iar mai putine vizite la medic inseamna mai putin timp pierdut si mai putini bani cheltuiti.

Daca iti doresti sa te bucuri in cel mai scurt timp de un zambet pe care-l credeai pierdut, programeaza o vizita in clinica stomatologica Dental Praxis!

Latest Comments

 1. Marius 9 mai 2016

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.