SMARTPHONE Motorola DEFY


Motorola DefySMARTPHONE
 sau mai mult decât un telefon mobil

 Dupa muuulţi ani de utilizare (vreo 6 mai precis), bătrânul şi credinciosul meu Motorola V3x a ajuns în situaţia de a fi înlocuit.  Şi după cum se spune – când n-ai de lucru îţi faci – mi-am luat, la sfârşitul lunii Martie, un alt telefon mobil şi anume un Motorola DEFY, un smartphone compact dar totuşi cu un ecran generos, rezistent la şocuri şi apa, dotat şi cu GPS.

Şi uite aşa a pornit o altă dandana. Fiind primul „telefon” cu sistem de operare – Android – am început să caut indicaţii şi instrucţiuni, cu ajutorul goagălului. Şi asta pentru că în pachetul / cutia telefonului era doar un fel de “ghid pe scurt” aproape inutil. Cum dreaqu de se poate comercializa în România un astfel de gadget, fără manual de utilizare ?

Pe site-ul motorola.com există Manual de utilizare şi este chiar unul cam maricel … aşa vreo 50-60 de pagini în format PDF. Pe site-ul operatorului portocaliu de telefonie, la acest model de telefon nu aveau la rubrica asistenţă nimic. După câteva schimburi de e-mail-uri cu portocalii, am fost înştinţat că a apărut traducerea manualului de utilizare pe site. Din păcate a apărut doar traducerea ultimului capitol „Safety, regulatory & legal” şi anume acel capitol care se refera la informaţii generale privind siguranţa, adică cel mai neinteresant capitol din punctul de vedere al unui utilizator. Să le fie ruşine.

După studiul acelui aşa zis ghid din cutia telefonului, dacă nu ai deloc experienţă cu Androidul sau cu alte sisteme de operare pentru dispozitive mobile te cam uiţi la „obiect” ca mâţa-n calendar.
Noroc cu un forum , cu cateva bloguricomputerblog.ro + gsmro.ro şi cu multe zile de citit intens pe internet şi astfel am putut să încep să folosesc multe din funcţiile acestui minunat terminal mobil.

Am început să-l folosesc … pentru că la câte posibilitaţi de configurări, modificări, root , overclocking are, mai e mult de studiat şi de experimentat aşa că poate o să revin cu povestiri din aventurile cu acest smartphone, cu aplicaţiile utilizate, cu jocurile testate etc.

În sfârsit, pe la începutul lui Iulie, Motorola a oferit şi pentru România, mult aşteptatul update/upgrade la FroYo 2.2 pentru modelul Motorola DEFY. Operaţiunea a fost simplă şi a decurs fără complicaţii majore … am conectat cablul USB, am lansat MSU (motorola software update), am dat next de câteva ori şi după aprox. 15 min totul era gata. În afară de agendă totul a fost ok aşa că am importat contactele şi gata.

După update la FroYo a urmat un Root cu SuperOneClick, operaţiune desfăşurată destul de simplu şi rapid, aşa că nu vă mai temeţi de root că pare mult mai complicat în descrieri decât e în realitate … şi asta vă spune unul care acum trei luni doar auzise că există Android iar cu Linux-ul nu m-am „jucat” niciodată. A urmat instalarea unor aplicaţii pe care fara root nu le puteam instala … unele utile altele doar distractive iar la prima încarcare am facut o recalibrare a bateriei cu o aplicaţie dedicată.

 

Latest Comments

  1. Florin 3 ianuarie 2012
  2. Ionut 15 ianuarie 2012
    • D-Petre 15 ianuarie 2012
  3. Pato Basil 14 februarie 2012
    • Andrei 5 martie 2012
      • D-Petre 5 martie 2012