Interviu cu un tânăr

imagine cu blogul tzava.net

Lucian Florescu este un tânăr de doar 16 ani, din Petroşani, elev în clasa a X-a la un colegiu de informatică. Pentru că are timp liber 🙂  s-a apucat de blogăreală. Nu ştiu cât o să-l ţină pasiunea dar am zis că nu strică o mica încurajare şi un backlink, acum la început de drum aşa că i-am propus să-mi răspundă la câteva întrebări pe care, împreună cu răspunsurile le puteţi citi mai jos.

1 – Acesta e primul blog ?  Dacă nu e primul spune-mi câte ceva despre celelalte bloguri pe care le-ai avut.

Acesta este al doilea blog pe care îl am, în urmă cu câteva luni am mai avut unul gratuit pe blogspot dar nu îmi plăcea cum a ieşit şi am decis să trec pe wordpress dar nu am avut bani pe moment să-mi cumpăr un host şi domeniu, acel blog nu mai este activ.

2 –  Care a fost motivul pentru care ţi-ai lansat blogul ?

Îmi place să fiu blogger, pot spune că a început să devină o pasiune să fiu blogger, chiar dacă sunt la început. Motivul principal este acela că mi-ar place ca lumea să mă laude pentru blogul meu şi să mă pot mândri cu el.

 3 – Poţi să prezinţi blogul în cateva cuvinte?  De ce ai ales acest nume:  tzava.net ???

Blogul meu este unul divers, voi încerca să dezbat orice subiect care cred că merită. Tzava.net mi-a venit stând de vorbă cu un prieten, gândindu-ne ce nume să-i pun, pe blogul meu va apărea un articol cu dialogul din acea seara care a determinat numele blogului.

4 –  Ce subiecte tratezi pe blog? Care este tema ta preferată şi de unde te documentezi?

Încerc foarte mult să tratez subiectele de pe internet, deobicei mă documentez din cunoştiintele actuale, iar când nu îmi vin idei dau o căutare pe google despre ceva venindu-mi ideile pe parcurs, citesc alţi bloggeri şi poate mă pot inspira şi ei.

5 –  Cât de importanţi sînt cititorii blogului tău pentru tine? Cât de important este să formezi o comunitate stabilă în jurul blogului?

Cititorii sunt totul pentru mine, eu visez să am o cumunitate cât mai numeroasă, cu oameni cât mai educaţi şi care ştiu să vorbească frumos. Defapt eu fac toată aceasta muncă pentru cititori, care sper să mă ajute şi ei.

6 – Cum iţi promovezi blogul ? Eşti activ pe reţelele de socializare ? Pe care din ele ?

Încerc foarte mult să îmi promovez blogul printre prietenii şi colegii mei. Reţelele de socializare folosite de mine sunt Facebook şi Twitter.

7 – Câţi bloggeri cunoşti, pe internet sau în viaţa reală?

Pe internet citesc în jur de 12 bloggeri nu pot spune chiar că îi cunosc iar în viaţa reală cunosc doar unul.

8 – Intenţionezi să participi la întâlniri, blogmeet-uri, traininguri pentru bloggeri ?

Nu am participat niciodată la astfel de întâlniri dar nu exclud ca în viitorul apropiat să fiu activ în aceste ieşiri.

9 – Ai participat la concursuri online pentru bloggeri ? Ai câştigat ceva ? Dacă n-ai participat până acum, vei participa în viitor ?

Da, mă gândesc să particip în viitor la astfel de concursuri şi cine ştie poate voi câştiga ceva 🙂 

Acum după ce aţi citit interviul cu tânărul Lucian poate că aveţi câteva sfaturi pentru el, chestii care să-l ajute în viitoarea carieră de blogger. Eu pot doar să-l rog să folosească diacritice pe blogul lui şi să-l îndemn să citescă articolele pe care le-am recomandat în  Zappingul blogosferic  19 sau 18 sau 17.  

Voi ce sfaturi i-aţi da ?

UPDATE

Lucian a renuntat la tzava.net si a trecut din 1 Ianuarie 2013 pe  .com,  asa ca acum ii  puteti gasi blogul in casa noua.

Latest Comments

 1. Ana- 12 noiembrie 2012
 2. Cosmincol 12 noiembrie 2012
 3. Lucian 12 noiembrie 2012
  • D-Petre 12 noiembrie 2012
   • Lucian 12 noiembrie 2012
 4. Pingback: Tzava 12 noiembrie 2012
 5. Yamasha 12 noiembrie 2012
 6. Bucur 13 noiembrie 2012
  • D-Petre 13 noiembrie 2012
 7. Dana 13 noiembrie 2012
 8. vienela 13 noiembrie 2012
  • D-Petre 13 noiembrie 2012
 9. Lucian 13 noiembrie 2012