Istoria dacilor

istoria dacilor - dacia nemuritoare Într-o perioadă mai îndepărtată am fost aproape fascinat de istorie, mai precis de istoria dacilor şi în acea perioadă am găsit  un grup de discuţii pe yahoo (Dacia Nemuritoare se numea) – da, era perioada mircului şi a  grupurilor de discuţii – grup  format din „istorici” amatori ca şi mine. Am cunoscut oameni din multe zone ale ţării, cu diverse profesii şi cu diferite grade de pregătire dar pasionaţi de istoria veche şi dornici să-şi aprofundeze cunoştinţele în acest domeniu deosebit de interesant.

În cadrul grupului se faceau schimburi de idei, se dezbăteau diverse ipoteze susţinute cu argumente bazate pe cunostinţele fiecăruia, se făceau schimburi de cărţi cu subiect istoric, ba chiar am participat la câteva întâlniri unde au fost puse bazele unor proiecte interesante ale grupului: Dacia WebRing, Enciclopedia Dacică sau Revista Dacia Nemuritoare.

Întâlnirile fizice au avut loc pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, pentru că cel mai bine simţi emoţia zilei naţionale acolo, în cetatea unirii şi pentru că unul din iniţiatorii acelui grup locuia acolo. Cred că la prima întrunire de la Alba Iulia am fost aproape 40 de persoane din care jumătate i-am invadat apartamentul lui Cătălin (mulţumesc pentru găzduire) iar alţii au fost cazaţi pe la prietenii lui  sau pe la pensiunii rezervate din timp.

După o perioadă de mare entuziasm, grupul s-a divizat în două şi nu mult după acel moment eu am pierdut legătura cu ei. O parte din grup a ales să sprijine Congresele Internaţionale de Dacologie organizate de domnul Napoleon Săvescu (fondatorul „Dacia Revival International Society”) iar cealaltă parte a fost un pic mai reticentă la teoriile promovate la acele congrese şi a ales să-şi continue pasiunea de a studia istoria din perioada dacică, pe cont propriu.

Mi-am amintit de perioada respectivă când am văzut filmele documentare realizate de Daniel Roxin :  „Dacii – Adevăruri tulburătoare” şi „Dacii – Noi dezvăluiri„, filme pe care vă invit să le vizionaţi şi abia apoi să le comentaţi iar dacă vă interesează istoria dacilor puteţi obţine mai multe informaţii de pe site-ul Adevărul despre Daci .

Dacii – Adevăruri tulburătoare

 

Dacii – Noi dezvăluiri

 

Şi dacă tot mi-am amintit de întâlnirile frumoase de la Alba Iulia şi de Cătălin Borangic aka Burebista, am apelat la Google ca să văd dacă reuşesc să aflu noutăţi despre el . M-am bucurat tare mult atunci când am descoperit că este din 2009 licenţiat în istorie iar în 2011 şi-a finalizat masterul şi că în amândouă tezele şi cea de licenţă şi cea de master, a abordat subiecte  care au legătură cu vechea lui pasiune. Felicitări Cătălin pentru tenacitatea cu care ţi-ai urmat pasiunea pentru istoria dacilor.

 

Latest Comments

 1. Cosmin 22 februarie 2013
 2. Şerban Stănescu 22 februarie 2013
 3. Denisa 22 februarie 2013
  • Dragos. 22 februarie 2013
 4. Mihai 22 februarie 2013
 5. ice4you 23 februarie 2013
  • D-Petre 23 februarie 2013
 6. ice4you 23 februarie 2013
 7. vienela 25 februarie 2013
  • D-Petre 25 februarie 2013
 8. Pingback: Vizita la Samizegetusa Regia - D - Petre 23 septembrie 2013
 9. Dada 28 februarie 2015