JO Londra 2012 la final

stadionul olimpic din Londra la festivitatea de inchidere a JO 2012

sursa fotografie 

Jocurile Olimpice Londra 2012 au ajuns la final ba chiar a trecut şi festivitatea de închidere şi chiar despre ceremoniile de deschidere şi de închidere a JO aş vrea să bombănesc puţin.  Despre partea sportivă, despre medaliile sportivilor români, despre arbitrajele de la această ediţie a JO voi scrie în alt articol.

Atât ceremonia de deschidere cât şi cea de la finalul acestei ediţii au fost … vă las pe fiecare să alegeţi epitetele … grandioase, fastuoase, excepţionale, magnifice, impresionante etc. … dar ca o părere de neparticipant direct, părere de spectator de pe canapea, am avut impresia că niciun moment din cele două festivităţi nu a fost gândit şi pentru publicul de pe Stadionul Olimpic, participant direct la cele doua evenimente.

Totul dar absolut totul a fost un spectacol pentru televiziune şi asta mă face să spun că, pentru organizatori, aceste două evenimente aproape că au fost mai importante decât competiţia sportivă.  Impresia mea, foarte subiectivă, este că încet încet, JO pierd din caracterul olimpic fiind acaparate tot mai mult de comercial exact cum şi unele sărbători religioase (Crăciunul, Paştele) şi-au cam pierdut semnificaţia religioasă în faţa campaniilor de marketing care ne agresează cu muuult timp înainte devenind aproape penibile.

Dacă ceremonia de închidere de la Londra s-a numit „O simfonie de muzică britanică” acum dupa rock şi pop ne pregătim de samba pentru că drapelul olimpic a fost înmânat oraşului brazilian Rio de Janeiro, care va organiza Olimpiada de vară în anul 2016.

Nu pot să închei acest articol fără ai menţiona pe sportivii români care au obţinut medalii la JO Londra 2012:

Aur – Alin Moldoveanu la tir şi Sandra Izbaşa la sărituri

Argint –  Alina Dumitru şi Corina Căprioriu la judo, Roxana Cocoş  la haltere, echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir) şi Cătălina Ponor la sol

Bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Constantin Martin la haltere

FELICITĂRI TUTUROR SPORTIVILOR ROMÂNI, participanti la JO de la Londra 2012!

 

Latest Comments

  1. Samira 13 august 2012
  2. albinuta veninoasa 14 august 2012
  3. Aniela Deby 14 august 2012
  4. Ana- 14 august 2012
  5. Laurentiu 16 august 2012
  6. cotos 17 august 2012