Legea câinilor fără stăpân

fost câine fără stăpân - acum fericit la casa luiÎn ultimile zile am fost bombardat cu tot felul de ştiricele în mass media despre proiectul care se află în discuţia parlamentului privind rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, a cainilor vagabonzi, aşa că o să continui postarea de aici despre câinii vagabonzi.

În nemărginita lor incompetenţă şi laşitate mult stimaţi şi iubiţii parlamentari vor acum să paseze răspunderea în curtea autorităţilor locale, autorităţi care vor fi obligate sa facă consultari locale sau pe cartiere şi să întrebe locuitorii despre modalitatea de rezolvare a acestei probleme. Oare atât de incompetenţi sânt parlamentarii României încât cred că o problemă care afectează majoritatea localităţilor din ţară poate fi rezolvată prin masuri locale neunitare ? (să nu uite parlamentarii să trimită şi câinii fără stăpân la şcoala ca să înveţe să citescă această aberaţie legislativă şi să nu mai migreze de la o localitate la alta) Sau sânt doar parşivi şi doresc să dea bine la electorat pasând problema în curtea altora ca să poată spune că „nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”. Sânt doar nişte laşi şi nişte fricoşi şi tremură izmenele pe ei de frica protestelor aşa ziselor ONG-uri care cică se ocupă cu protejarea câinilor fără stăpân pentru că nu vor să-şi lege numele, acum când se apropie alegerile, de o lege unitară, aplicabilă în toată ţara şi care să prevadă şi posibilitatea eutanasierii câinilor fără stăpân.  În multe ţări din Europa, după o perioadă mai scurtă sau mai lungă, toţi câinii care nu-şi găsesc stăpân, nu sânt adoptaţi şi nu sunt nici preluaţi de organizaţii de protecţie, sânt eutanasiaţi – pentru că niciun stat nu-şi poate permite să întreţină, poate zece ani, un câine fără stăpân, din bani publici.

Sânt conştient că bietele animale nu au nicio vină pentru că au ajuns pe străzi dar între viaţa unui câine şi viaţa unui om nu pot să aleg câinele. LOCUL CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN NU ESTE PE STRADĂ indiferent dacă sânt sterilizaţi sau nu, aşa că celui din fotografie i-am găsit stăpân.

Latest Comments

  1. Adeenah 18 decembrie 2011
    • D-Petre 29 martie 2012