Pitbull Terrier

Femela pitbull

fotografie preluata de pe adbdog.com

Pitbullul, cel mai nedreptăţit câine sau mai bine spus, cel mai neînţeles.  Neinţeles pentru că majoritatea şi-au făcut o idee despre acestă rasă din comentariile unor fătuci (suporturi de microfon)  pe la unele televiziuni tabloidizate. Face rating atunci când spui că un pitbull a „mâncat” un copil sau un om, fără să ai habar despre ce înseamnă această rasă, fără să ştii nimic despre istoricul şi evoluţia ei şi fără să înţelegi nimic din comportamentul canin INDIFERENT de rasa câinelul.

Din păcate nici FCI-ul nu e prea departe de mentalitatea acestor gâsculiţe televizionistice, pentru că măreaţa federaţie internaţională nu recunoaşte acestă rasă. În loc să facem ceva concret  pentru interzicerea luptelor de câini, să educăm şi să conştientizăm crescătorii şi posibilii viitori proprietari, mai bine şi mai simplu nu recunoaştem rasa şi am rezolvat problema.

Cel mai mult rău au făcut acestei rase tot felul de puşti teribilişti precum şi alţi idioţi maturi care au dresat special pentru pază exemplare din această rasă (rasă care nu prea avea nimic în comun cu paza) fără să se gândescă la imensul potenţial distructiv al acestor câini puternici şi agili.

Americanii au dezvoltat propria lor variantă de pitbull – American Pitbull Terrier (APBT) (singura rasă recunoscută de UKC (United Kennel Club) şi de ADBA (American Dog Breeders Association)) şi care e ceva mai masivă decât versiunea originală dezvoltată în Anglia secolului 19.

Sânt atâtea controverse în jurul acestei rase încât ma opresc aici şi vă las în compania fotografiilor care reprezintă trei ipostaze diferite ale pitbullului …

Pitbull Terrier

Pitbull Terrier

Car de pitbull terrier

LOCUL CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN NU ESTE PE STRADĂ iar capturarea sterilizare şi returnarea în teritoriu este cea mai paguboasă variantă de rezolvare a problemei.

Latest Comments

  1. MeL 15 martie 2012
  2. Simona 15 martie 2012
  3. Yamasha 16 martie 2012
    • D-Petre 16 martie 2012
  4. Laurentiu 16 martie 2012
  5. Dany 16 martie 2012
  6. Ioana 19 martie 2012
  7. Alex 22 martie 2012