NameBox

logo nameboxDupă cum am mai scris şi în alte articole ( unu şi doi), pentru că la vară îmi expiră hostul sînt în căutarea unor variante de web hosting. Sînt aproape ameţit de câte oferte am cercetat şi de câte pachete de hosting am comparat, analizând atât specificaţiile tehnice cât şi preţurile şi ţinând cont de recomandările primite, în cadrul celor două articole despre web hosting scrise până acum.

Unul din numele foarte des apărute în aceste recomandări a fost Acip Hosting, acum devenit  NameBox şi despre acesta vreau să despic puţin firul în patru, pentru a analiza aspectele bune cât şi cele foarte bune din oferta lor. Despre infrastructura cu care NameBox îşi susţine oferta de servicii de web hostingcel mai bine vom vedea chiar din informaţiile de la sursa:

Centrul de date in care sunt colocate serverele companiei noastre este situat in centrul municipiului Cluj-Napoca, acesta fiind dotat cu echipamente de ultima generatie oferite de companii cunoscute precum INTEL si CISCO.  Stocarea datelor se face pe servere SuperMicro cu procesoare Intel Xeon si memorie de minim 16 GB RAM iar conectivitatea la internet este realizata prin provideri multiplii, pentru a evita problemele de tip Fiber Cut sau caderile de retea.

Compania Datacore Solution srl, cei care oferă servicii de webhosting sub brand-ul NAMEBOX, ne dau şi câteva motive foarte clare pentru a alege un pachet de găzduire web de la ei:

 1. Casute de email nelimitate
 2. UpTime garantat de 99,9%
 3. Suport tehnic excelent
 4. Peste 225 de scripturi incluse
 5. Panou de control oferit de cPanel
 6. BackUp al datelor zilnic
 7. I-ti returnam banii in 30 de zile
 8. Oferta personalizata

Din toate aceste motive mie personal mi-au făcut cu ochiul cele de la numerele 3, 6 şi mai ales 8. În recomandările primite în comentariile de la articolele mai sus menţionate, dar mai ales în discuţiile ulterioare de pe mail, a apărut de mai multe ori menţionarea promptitudinii, amabilităţii şi eficienţei cu care NameBox a răspuns la problemele tehnice apărute. Despre BackUp nu cred că trebuie să mai spun cât este de necesar şi util în caz de „doamne fereşte” dar cel mai mult şi mai mult m-a încântat punctul 8, adică posibilitatea de a obţine o ofertă personalizată.

Vrei o oferta personalizata sau o negociere de pret?  Scrie-ne acum caracteristicile pachetului si pretul ideal, iar noi o sa iti facem o oferta pe masura.

Şi acum hai să las puţin deoparte informaţiile oficiale şi să vedem ce au spus despre aciphosting – devenit acum NameBox – unii din cei care au comentat la cele două articole de la mine de pe blog, articole amintite în primul paragraf:

Nea Cornel – Eu folosesc găzduire de la Aciphosting. Sunt foarte mulțumit, nici o problemă într-un an de zile, iar dacă îți iei găzduirea pe SSd o să ai avantajul unei încărcări mai rapide al site-ului. Referitor cu dublarea traficului și al spațiului sau ținut de cuvânt. Am link de afiliere de la ei , iar un cunoscut mi-a confirmat acest lucru.

Buculesei – aciphosting.ro … cea mai bună soluţie … după părerea mea.

Paul – Eu recomand AcipHosting.ro. Blogul meu e hostat la ei şi rulează şi funcţionează foarte bine. Nu am avut nici un down time până acum. Preţuri deloc mari.

Ovi Olaru – Eu lucrez de peste un an cu cei de la aciphosting.ro . Sunt foarte mulţumit. De 6 luni am blogul pe ssd, iar viteza de încărcare e una destul de mare, mai ales că am o temă puţin cam greuţă.

Cosmin – Eu sunt hostat de cei de pe primul loc…:)  AcipHosting

LoccoChicco – De curând mi-am luat şi eu de la AcipHosting şi de la HostZilla ambele sunt de top !

Cred că aceste câteva recomandări sincere şi dezinteresate pot cântări extrem de serios atunci când eşti în căutarea unui serviciu de web hosting … dar până acum am vorbit doar despre partea de găzduire web dar AcipHosting, acum rebrenduit NameBox, pe lângă găzduire Web pe servere Linux, găzduire SSD + LiteSpeed  sau Servere VPS pe platforma OpenVZ, oferă şi servicii pentru înregistrare numelor de domenii.

Plata serviciilor oferite de NameBox se poate face în diferite moduri: prin card, paypal sau transfer bancar.

– Platile prin card, se proceseaza prin intermediul portalului de plati pus la dispozitie de catre compania Netopia Sistem srl ( www.mobilpay.ro )
PayPal este cea mai sigura si utilizata metoda de plata din lume. Plata serviciilor se poate face in momentul efectuarii comenzii selectand metoda de plata PayPal sau direct din Zona Client – Facturile Mele.
– Momentan pot fi efectuate plati (prin transfer bancar) in doua conturi deschise la Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) sucursala Piata Morii Bistrita si la ING Bank sucursala Mihai Eminescu Bistrita.

Chiar dacă suportul tehnic l-am lăsat pentru final, asta nu înseamnă că e mai puţin important pentru un utilizator al serviciilor oferite de NameBox, mai ales că suportul tehnic este oferit în trei modalităţi diferite: prin ticket, live chat şi prin intermediul telefonului.

 • Suportul prin Live Chat este activ de Luni pana Vineri in timpul orelor de program.
 • Suportul prin telefon este oferit, prin intermediul a doua numere de telefon tot de Luni pana Vineri in timpul orelor de program.
 • Suportul prin intermediul sistemului de Ticket de suport este prioritar şi este disponibil indiferent de oră sau zi.

AcipHosting - NameBox

Nu pot încheia acest articol, cu care particip la campania pentru promovarea brandului NameBox, fără a aminti că poţi alege cel mai mic plan tarifar de găzduire pentru că dacă îţi transferi website-ul sau blogul de la o altă firmă ce oferă servicii de web hosting, cei de la NameBox  îţi alocă trafic şi spaţiu dublu şi dacă la vechiul provider ai dispus de cPanel, de tranferul întregului cont de web hosting se va ocupa gratuit  NameBox.

Şi pentru că uneori sînt un fel de Toma Necredinciosul 🙂 (mai ales atunci cand lucrurile arata prea bine), în 25 februarie, cu câteva minute înainte de ora 17:00, am trimis o cerere pentru o ofertă de găzduire web personalizată iar răspunsul a sosit la ora 17:18. Felicitări pentru promptitudine NameBox !

update – conform anuntului postat de catre organizatorii campaniei-concurs pentru promovarea brandului NAMEBOX  am fost declarat castigator.

Castigatorii concursului

Dupa cum am precizat si in UPDATE-ul de acum 2 zile, astazi o sa anuntam castigatorii concursului nostru. Au fost premiati bloggeri care au respectat regulile campaniei si au realizat cele mai interesante si creative articole.

Bloggeri care au dorit sa scrie un articol in schimbul sumei de 5 euro sunt rugati sa ne trimita un email cu adresa de PayPal sau contul bancar in care doresc sa fie virata suma respectiva. Plata se va face in cursul zilei de luni 11.03.2013.

Castigatorii concursului sunt:

Locul 1 – PETRE DALEA – Apple TV

Locul 2 – GABRIEL URSAN  – Camera Web Microsoft LifeCam Studio

Locul 3 –  – PIESE AUTO – Domeniu .ro + gazduire web / viata

Castigatorii sunt rugati sa ne contacteze la adresa office {@} namebox.ro, pentru a ne furniza toate detaliile pentru livrare.

NAMEBOX, multumesc pentru premiu !

Latest Comments

 1. Yamasha 26 februarie 2013
 2. javra 26 februarie 2013
  • D-Petre 26 februarie 2013
  • Catalin Cerga 26 februarie 2013
   • D-Petre 26 februarie 2013
    • Catalin Cerga 26 februarie 2013
 3. Obsidian 26 februarie 2013
  • D-Petre 26 februarie 2013
 4. Mihai 26 februarie 2013
 5. Ana- 26 februarie 2013
 6. Buculesei 26 februarie 2013
 7. Lucian 26 februarie 2013
 8. bogdan 27 februarie 2013
 9. Şerban Stănescu 27 februarie 2013
 10. Pingback: 400 de articole - D - Petre 27 februarie 2013
 11. Bogdan Dinica 28 februarie 2013
 12. Pingback: Concurs NAMEBOX | 'Nea Blogu' 3 aprilie 2013
 13. Pingback: Concurs NAMEBOX | Nea Blogu' 14 iunie 2013
 14. Pingback: Doi ani de blogăreală - D - Petre 27 iulie 2013
 15. Ana 20 noiembrie 2013
 16. Mihai popescu 25 martie 2016
 17. Maxim 16 februarie 2017