NU MAI VREAU CÂINI FĂRĂ STĂPÂN PE STRĂZI

Am mai scris vreo două articole despre legea câinilor fără stăpân şi până când guvernul şi parlamentul o să trateze această problemă la modul serios, poate că o să mai scriu. Sânt posesor de câine, am avut câini, am crescut câini, îmi plac câinii dar LOCUL CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN NU ESTE PE STRADĂ.

Legea maidanezilor – aia care prevedea posibilitatea eutanasierii câinilor fără stăpân, dupa consultarea populaţiei – a fost declarată neconstituţională în ianuarie 2012 și urmează să reintre curând în discuția Parlamentului.

Simona Take ne propune un model de scrisoare, pe care să o adresăm parlamentarilor pentru ai face să trateze la modul serios problema câinilor fără stăpân şi să încerce să elaboreze o lege unitară (fără tâmpenii de genul: consultarea prin referendum, a  populaţiei unui cartier sau oraş) aplicabilă în toată ţara, lege care să ţină cont şi de posibilităţile finaciare ale comunităţilor locale, şi de dreptul oamenilor de a se putea plimba liniştiţi pe stradă.

„Stimate Domnule/Doamnă Parlamentar,

V-am ales în Parlamentul României ca să-mi reprezentați interesele și, în numele acestui principiu, îmi permit să vă aduc la cunoștință care este interesul meu în privința “legii câinilor fără stăpân”, care urmează să reintre curând în dezbatere. Interesul meu este să pot circula în siguranță pe străzile orașului în care locuiesc, fără teama că o haită de câni m-ar putea încolți, mușca, mutila sau chiar omorî. Interesul meu este ca și copiii mei să poată circula liber, fără a fi expuși acestor riscuri.

Vă cer explicit să rezolvați această problemă definitiv și pentru totdeauna. NU MAI VREAU CÂINI FĂRĂ STĂPÂN PE STRĂZI și cred că, după 22 de ani în care această problemă a rămas nerezolvată, soluțiile de mijloc (adăposturi, încurajarea adopțiilor, descurajarea abandonului) s-au dovedit nefuncționale și sunt deja tardive. SUNT DE ACORD CU EUTHANASIEREA și vă rog ca, în calitate de reprezentant al meu în Parlamentul României, să țineți cont de solicitarea mea. Îmi doresc o viață civilizată și depinde de dumneavoatră dacă o voi avea sau nu. Sper că nu mă veți dezamăgi și că veți emite, în sfârșit, o lege funcțională și eficientă. Și mai sper că veți ține cont în primul rând de interesele mele de cetățean și de-abia apoi de interesele dumneavostră electorale imediate.”

Vă mulțumesc,  semnatura si data”

La Arhi pe blog puteţi  găsi, în comentarii, o listă cu adresele de mail ale tuturor parlamentarilor, aşa că vă invit să trimiteţi și voi, în număr cât mai mare, acestă scrisoare … poate acum fiind an electoral o să  trateze şi parlamentarii noştrii, la modul serios aceasta problemă care nu-şi găseşte rezolvarea de peste 20 de ani.

LOCUL CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN NU ESTE PE STRADĂ iar sterilizare şi returnarea în teritoriu este cea mai paguboasă variantă de rezolvare a problemei.

Latest Comments

 1. Mihaela 10 aprilie 2012
  • D-Petre 10 aprilie 2012
 2. Pingback: NU MAI VREAU CÂINI FĂRĂ STĂPÂN PE STRĂZI | D – Petre | Gaseste.Info 10 aprilie 2012
 3. Bucur 10 aprilie 2012
 4. GCM 10 aprilie 2012
 5. Andreea 11 aprilie 2012
 6. 000 12 aprilie 2012
 7. Roxana 12 aprilie 2012
 8. Florin Morosan 12 aprilie 2012
 9. Marian 13 aprilie 2012
  • D-Petre 13 aprilie 2012
 10. Florin Busuioc 13 aprilie 2012
  • mobutu 13 aprilie 2012
 11. Andreea 20 aprilie 2012
 12. Laurentiu 21 aprilie 2012
 13. Satul De Maidanezii 3 mai 2012
 14. Maidanezi 11 mai 2012
 15. adi 8 martie 2014