O leapşă despre guest-posturi

LeapsaAstăzi am primit o leapşă interesantă de la Roberto, o leapşă despre Guest-Posturi, despre  avantajele şi dezavantajele lor. Pentru ca e un subiect care îmi place, am preluat-o imediat, am răspuns întrebărilor din leapşă iar la final o să încerc să o transmit mai departe pentru că acesta e unul din rolurile unei lepşe de succes … să meargă cât mai adânc pe cărările blogosferei şi să genereze muuulte linkuri utile. 🙂 Dar hai să nu lungesc prea mult introducerea şi să dau curs întrebărilor despre guest-posturi dar nu înainte de a aminti că această lepşă a fost iniţiată de Emil Călinescu.

1. Practici guest-postingul? De când?

Practic blogăreala 🙂 abia de un an aşa că nici prea multe guest-posturi nu am scris, de fapt cred că am scris maxim două … sau trei … sînt atât de multe încât le-am pierdut numărul 🙂  De găzduit guest-posturi pe blogul meu încă nu a fost cazul dar nu din vina mea, aşa că cine doreşte să publice un articol pe d-petre.ro este binevenit.

2. Zi-mi minim 3 avantaje ale guest-postingului?

2.1 – interacţionezi cu oameni care pot deveni cititori fideli ai blogului tău – asta dacă tratezi cu seriozitate guest-postingul, publici articole interesante şi nu scrii doar de dragul unui backlink …

2.2 – obţii backlinkuri noi şi dacă alegi cu grijă locul unde scrii guest-posturi poti obţine linkuri de bună calitate … mai bune decât linkurile din blogroll sau de pe paginile de tip „schimb de link”

2.3 –  costă mult mai puţin decât advertorialele … doar timpul petrecut în documentarea şi redactarea articolului.

3. Dar măcar 3 dezavantaje poţi zice? 

– unul singur … dacă nu îţi alegi cu grijă blogurile pe  care scrii guest-posturi rişti ca articolul tău să fie şters fără vreun motiv serios sau blogul să fie abandonat şi te trezeşti doar cu linkuri întrerupte pentru care Google te poate penaliza.

4. În final, un îndemn pentru ca lumea să scrie pe blogul tău ori ca lumea să te găzduiască.

După cum am scris pe pagina de „contact” şi pe pagina schimburi sînt deschis la orice forme de promovare reciproc avantajoase: leapşă, interviu, guest-post, etc.  🙂   Condiţiile pentru a putea publica un guest post pe acest blog sînt doar câteva şi sânt foarte uşor de îndeplinit.

– articolul să conţină minim 200 de cuvinte; – să fie original; – să fie scris in limba română şi cu diacritice; – să fie ilustrat de o fotografie (maxim 800 / 600); – să nu conţină mai mult de două, trei linkuri spre blogul autorului (linkurile pot avea ancore diferite); – subiectul articolului e la alegerea autorului dar nu vor fi acceptate articole care au subiect ilegal, imoral sau indecent.

5. 5. Ce intrebare ai mai adăuga?

Cine sparge gheata cu un guest-post pe acest blog?

Şi pentru că e o lepşă preluată de la un coleg de blogosferă, trebuie să o trimit mai departe aşa că îi invit pe următorii să îşi spună părerea despre subiectul acestei lepşe:  Gabriel Ursan, MadMike, Postolachi Dumitru, TudorBucur Ion  Damian Irimescu iar dacă mai sînt doritori, pot să preia această leapşă sau pot scrie un guest-post, pe acest blog, despre rolul şi locul guest-posturilor în blogosfera românească sau despre orice alt subiect care se încadrează în condiţiile specificate în paragraful de mai sus. 

Latest Comments

 1. Beto 7 august 2012
 2. Emil Calinescu 7 august 2012
  • D-Petre 7 august 2012
 3. Mortu 7 august 2012
 4. vienela 8 august 2012
  • D-Petre 8 august 2012
 5. Dumitru 9 august 2012
 6. Tudor 10 august 2012
  • D-Petre 11 august 2012
 7. CostinC.info 13 august 2012
 8. Beto 14 august 2012
 9. Pingback: Auto-promovare 16 « Nea Blogu' 15 septembrie 2012
 10. Pingback: Despre Guest Posturi - D - Petre 4 februarie 2013