Pentru Organizatorii SuperBlog 2011

„… aceasta este ULTIMA PROBA din SUPERBLOG 2011! Felicitari celor care au reusit sau macar au incercat sa finalizeze acest mega concurs. Stim ca a fost foarte greu si de multe ori frustrarile si descurajarile au umbrit clipele de fericire. Stim ca probele pareau ca vin intr-un ritm infernal si ati simtit ca nu mai o sa puteti recupera niciodata etapele lipsa…

Stim toate astea si va admiram pentru tenacitate! Voi toti sunteti SUPERBLOGARII anului 2011! Felicitarile noastre sincere! „

                                      Articolu pentru etapa nr. 33 a concursului SuperBlog 2011   –  ULTIMAAAaaaaa

Dacă tot este plecat juriul la cumpărături nu ştiu cine mai citeşte acest articol dar dacă vreau să termin concursul trebuie obligatoriu să-l scriu 🙂 indiferent dacă va fi citit sau nu.

Stimaţi organizatori:  pcnews şi SwissPlan.biz  să ştiţi că  aveţi mare dreptate când spuneţi cuvintele acestea frumoase:  „vă admirăm pentru tenacitate! Voi toţi sânteţi SUPERBLOGĂRII anului 2011! Felicitările noastre sincere!”  pentru că eu chiar mă simt un câştigător tocmai pentru faptul că m-am putut mobliza să termin competiţia INDIFERENT DE LOCUL DIN CLASAMENT. A fost greu dar a fost frumos şi am avut destule de învăţat despre ce înseamnă participarea la un astfel de concurs şi mai ales a fost un bun exerciţiu pentru deprinderea scrierii unor advertoriale 🙂 🙂 🙂

Şi acum să vedem câteva propuneri pentru REGULAMENT:

1 – În primul rând cereţi şi sponsorilor, juriilor să-l respecte – pentru că şi ei fac parte din competiţie. Şi mă refer aici atât la perioada de jurizare cât şi la articolul 7 din capitolul 2 al regulamentului, care spune foarte clar că blogul participant la competiţie trebuie să fie în Limba Română … iar limba română are diacritice, pe care mulţi concurenţi nu le-au folosit şi nici n-au fost depunctaţi.

2 – Perioada de jurizare de 15 zile este mult prea lungă. Cred ca în 7 zile era suficient timp pentru a citi articolele şi a acorda notele. Cum nici concurenţii nu sânt obligaţi să se inscrie în concurs, nici sponsori nu sânt obligaţi dacă nu au personal pentru aşa ceva. (Întârzierea jurizării denotă, din partea sponsorilor, o desconsiderare a participanţilor la concurs) Să le fie interzis juriilor să acorde mai mult de maxim 5 note identice, ca să nu mai fie cazuri de notare cu aceeaşi notă a majoritaţii articolelor pentru că acest lucru crează impresia că notele au fost scoase din jobenul unui iluzionist şi că n-au fost acordate după citirea articolelor. (acum la final, am înţeles de ce se dau notele după două săptămâni … de frică să nu rămână concursul fără concurenţi)

3 – Ca număr de probe a fost OK dar cred că e necesară precizarea, de la început, a planificării acestora în timp, pentru a putea şi concurentul să-şi organizeze mai bine timpul acordat rezolvării etapelor.

4 – Criteriile de jurizare mai clar precizate şi respectate – pentru că nu e normal să se acorde 100 de puncte la un articol cu greşeli în legătură cu specificaţiile tehnice ale unui produs (etapa nr. 8 Toyota Yaris). Dacă era articolul extraordinar se putea penaliza doar cu un punct … nu era necesar să se facă juriul de râs şi să recidiveze la etapa nr 17 când a acordat 95 de puncte unui articol copiat de pe site-ul unei agenţii de turism (patagonia-road.com) şi despre care nu poate spune că nu ştia deoarece a fost semnalizat acest fapt în comentariile de la etapa 20 … (de fapt acea concurentă a fost vaforizată şi la etapa nr.18 – tot articol copiat şi semnalizat ca atare în comentariile de pe site) … sau în alt caz se spune în cerinţe că se apreciază creativitatea şi cea mai mare notă acordată la acea proba (86) este dată unui articol în care creativitatea se reduce la postarea unui tabel cu date tehnice (prima proba AMD).  Cât de creativ trebuie sa fi ca să pui un tabel intr-un articol? sau ce putem înţelege în această situaţie despre competenţele celui pus să jurizeze … Chiar de la prima probă juriul nu a respectat regulamentul  şi anume  partea care se referă la numărul de cuvinte iar asta a creat suspiciuni încă de la primele note acordate.

5 – Eu aş vedea acest concurs mai mult ca o promovare a blogurilor mai tinere de un an,  aşa că aş interzice participarea la SuperBlog a celor care au participat odată … sau măcar  participarea să fie diferenţiată pe categorii: Bloguri noi şi Bloguri vechi – iar la cele din categoria bloguri vechi nu trebuie să mai participe primii trei clasaţi din anii anteriori. Un blogger care participă a trei-a oară cam ştie pretenţiile juriului, pentru că sponsorii au cam fost aceeaşi şi astfel este mult avantajat faţă de un blogger care participă pentru prima dată.

6 – Punctele de penalizare pentru întârziere să fie afişate imediat ce articolul a fost postat. Ai întarziat trei zile, nicio problemă, dar să apară imediat penalizarea de întarziere nu să fie ţinute secrete până la final.

Şi poate, măcar de acum încolo, veţi alege să scrieţi şi pe site-ul  http://pcnews.ro/ cu diacritice sau să schimbaţi denumirea în pcnews.info … văd că pe http://swissplan.biz/ e doar parţial cu diacritice 🙂 dar tot e mai mult decât nimic.

Distracţie maximă tuturor celor care se vor întâlni la Bucureşti, la festivitatea de premiere !

P.S.

Sper că nu voi fi penalizat la această probă pentru că am depăşit numărul de cuvinte … sau dacă tot vreau eu să se respecte regulamentul atunci să fiu penalizat pentru că aşa e CORECT   –   deoarece în regulament cuvintele sunt folosite cu sensul propriu, nu sânt metafore.

 

 

 

 

Latest Comments

 1. Claudia - SwissPlan 28 noiembrie 2011
 2. Spiry 28 noiembrie 2011
 3. Tudor 28 noiembrie 2011
 4. Soacra 29 noiembrie 2011
  • D-Petre 29 noiembrie 2011
 5. Soacra 29 noiembrie 2011
 6. M.T. 30 noiembrie 2011
 7. vienela 8 septembrie 2012
  • D-Petre 8 septembrie 2012
 8. Pingback: Despre SuperBlog 2012 - D - Petre 15 septembrie 2012