Prin Istambul cu Kanal D şi “Suleyman Magnificul – Sub Domnia Iubirii”

suleyman-magnificul-sub-domnia-iubirii

Încă nu am fost  prin Istambul cu Kanal D dar poate că o să merg, dacă o să câştig unul din cele trei city break-uri, pentru doua persoane,  puse la bătaie de această televiziune, prin intermediul celor de la BlogalInitiative.

Am fost în Turcia, în concediu, de două ori acum mai mulţi ani şi cred că aş putea vorbi despre acele experienţe ore în şir dar acum trebuie să scriu ce mi-a placut cel mai mult acolo şi asta e tare greu. E greu pentru că Turcia, cel puţin zona turistică, mi-a plăcut enorm de mult, m-am simţit extraordinar de bine pe acolo şi aş repeta oricând acele experienţe.

Nu ştiu dacă am să reuşesc să extrag din amintiri, chiar ceea ce mi-a plăcut mai mult şi mai mult acolo dar o să încerc să fac măcar o enumerare a unor amintiri plăcute. Am făcut, într-unul din concedii, o excursie de o zi cu vaporaşul, chestie pe care am mai facut-o şi în alte concedii, de prin alte ţări dar felul cum a ştiut personalul acelui vaporaş să ne facă să ne simţim bine, amabilitatea şi profesionalismul de care au dat dovadă, mi-a rămas întipărit în memorie iar acum, orice excursie de acel gen este comparată cu acea minunată experienţă.

Am fost impresionat de felul în care s-a desfăşurat vizita la o cetate situată într-un vârf de munte,  poate nu atât de cetate, cu toate că şi cetatea în sine este un obiectiv care a meritat vizitat, cât mai ales de organizarea de la faţa locului … faptul că atunci când am ajuns mai erau încă vreo 30 de autocare, pline cu turişti şi cu toate acestea vizita s-a desfăşurat fluent, fără stres şi fără aşteptări interminabile.   

Am fost 10 zile în staţiunea Marmaris, la hotelul ” Karacan Beach” şi am fost încântat, printre altele şi de cluburile de noapte situate pe malul mării, de amabilitatea personalului şi de admonsfera de permanentă distracţie pe care reuşeau să ţi-o insufle. Ştiţi de unde vine numele actual acestei staţiuni ? pentru că în vechime se numea Physkos.

Numele Marmaris vine din zilele în care Soliman Magnificul, atacând Rodosul, şi-a exprimat mânia când a văzut starea fortăreţei din Marmaris şi sub impulsul momentului, a exclamat: Mimari as (spanzuraţi arhitectul).

Şi ca să vedeţi ce  coincidenţă … am fost, acum câţiva ani, în staţiunea Marmaris, despre care se spune că a fost „botezată” cu numele actual, de către Soliman Magnificul iar acum scriu, o postare pe blog, despre Turcia, cu prilejul difuzării serialului  “Suleyman Magnificul – Sub Domnia Iubirii” de către Kanal-D 🙂  şi uite aşa ajung să cred că nimic nu este întâmplător în viaţă.

Nu cred că pot alege un anume obiectiv, sau o anume întâmplare despre care să spun că mi-a plăcut cel mai mult pentru că, cel mai mult şi mai mult mi-a plăcut faptul că în Turcia se face TURISM de calitate şi că în Turcia turistul este respectat.

În primul concediu petrecut în Turcia, la întoarcere am făcut o vizită de o zi şi jumătate în Istambul – mult prea scurtă acea vizită pentru a putea vedea tot ce are Istambulul de oferit din punct de vedere turistic. Am apucat să văd Moscheea Albastră, bazarul Misir Çarsisi  (cel egiptean sau „bazarul de mirodenii” cum i se mai spune) şi să fac o plimbare cu vaporaşul prin strâmtoarea Bosfor, în timpul căreia am putut admira, pe un mal vechile palate ale sultanilor şi pe celălalt mal, noile cartiere construite în cu totul alt stil arhitectonic.

Poate cu prilejul acestui city break 🙂 voi reuşi să vizitez şi alte locuri interesante din Istambul, Hagia Sofia, Parcul Miniaturk, Podul Galata iar între vizite să fac o pauză la o cafenea sau şi mai bine la o ceainărie tradiţionala, ca să mă răsfăţ cu un ceai turcesc, tare şi aromat, preparat la samovar.

Kanal D îti poate aduce și ție un city break la Istanbul dacă scrii pe blog o poveste despre Turcia (detalii aici). Până atunci, dacă vrei să simți și tu atmosfera specifică Turciei, Kanal D te invită să urmărești serialul Suleyman Magnificul – Sub Domnia Iubirii, în fiecare luni și marti, de la ora 20:00″.

Latest Comments

 1. Adrienn Tilla 21 octombrie 2012
  • D-Petre 21 octombrie 2012
 2. albinuta veninoasa 21 octombrie 2012
  • D-Petre 22 octombrie 2012
 3. psi 22 octombrie 2012
  • D-Petre 22 octombrie 2012
   • psi 22 octombrie 2012
 4. vienela 22 octombrie 2012
  • D-Petre 22 octombrie 2012
 5. Laurentiu 25 octombrie 2012