WORKSHOP FOTO

workshop foto - Fotografie pentru companii

Adrian Holerga pune la bătaie, prin intermediul BlogalInitiative, un loc la workshop-ul foto pe care-l va susține pe 28 octombrie la F64, un workshop despre  „Fotografie pentru companii” destinat celor ce vor sa înveţe metode simple şi eficiente în fotografia de eveniment sau de produs.

Despre echipamentul foto voi scrie în curând un articol pentru că am nevoie de sfaturi în alegerea aparatului fotografic pe care doresc să-l achiziţionez. De la compactul, vechi de vreo 5 ani,  pe care îl folosesc acum, am vrut să trec la ceva tot din gama compactelor dar la un produs mai nou şi cu specificaţii tehnice mai bune … apoi am intenţionat să aleg un aparat bridge cu un zoom mai mare  şi până la urmă cred că o să mă orientez spre un fotoaparat de tip DSLR chiar dacă nu va fi un model pentru profesionişti.

Pentru că niciodată nu e prea tarziu ca să mai înveţi câte ceva, nici măcar la cei 55 de ani ai mei, vreau să mă reapuc de fotografie într-un mod ceva mai serios, mai ales că la pensie voi avea muuult timp liber 🙂 şi chiar dacă nu intenţionez să devin fotograf profesionist şi voi rămâne tot un amator, măcar voi fi un amator ceva mai informat. Pentru asta, în primul rând, trebuie să-mi schimb echipamentul foto şi apoi să mai citesc câte ceva despre fotografia digitală, despre aparatele fotografice moderne şi să particip la cursuri, la workshopuri şi bineînţeles să exersez mult pentru că nu vrea „să mă omoare practica” :).

Dacă acum am sansa să particip la un workshop foto, susţinut de Adrian Holerga, un profesionist în domeniu, cred că o să pun căruţa înaintea cailor, deoarece pentru partea practica a acestui curs, organizatorul pune la dispozitie doua truse foto Canon şi Nikon aşa că aş putea participa şi fără un echipament propriu şi aş avea ocazia să mă familiarizez cu utilizarea celor două modele de aparate.

Nu cred că principiile de bază ale fotografiei, încadrarea sau compoziţia cadrului,  s-au schimbat prea mult din anii ’85-’90, perioadă în care am fost mai apropiat de fotografie şi arta fotografică dar cred că un workshop foto ar fi chiar binevenit pentru a-mi reîmprospăta cunoştinţele şi mai ales pentru a afla ce pot, din punct de vedere tehnic, aparatele fotografice digitale moderne şi poate că astfel îmi va fi mai uşor să mă decid asupra viitorului echipament fotografic pe care intenţionez să-l cumpar.

Latest Comments

  1. Adrienn Tilla 18 octombrie 2012
    • D-Petre 18 octombrie 2012
  2. Pingback: WORKSHOP FOTO - D - Petre | BunDeCitit.ro 18 octombrie 2012
  3. Pingback: Fotogenica 2013 - D - Petre 15 mai 2013