Raed Arafat, SMURD, Basescu

Raed Arafat şi SMURD

Nu-i contest meritele omului şi medicului Raed Arafat  în implementarea sistemului SMURD în România şi cred că nu prea e nimeni care să-i conteste implicarea şi dedicarea cu care a muncit pentru o idee. E foarte clar pentru toţi că el e „tatăl SMURD-ului dar de aici şi până la actualul SMURD, finanţat din bani publici e oarece diferenţă pentru că implementarea la nivelul întregii ţări a unei initiative locale reuşite şi punerea ei în deplina legalitate nu a mai fost o reuşită şi spun asta pentru că întregul proces a fost fragmentat între Ministerul de interne (Pompieri) şi Ministerul Sănătăţii. (pentru detalii despre înfinţare, implementare, legalizare  etc. vedeţi aici)

Raed Arafat si demnitatea

Domnul Raed Arafat a avut o atitudine corectă, normală şi de bun simţ. În situaţia în care nu a reuşit să-şi impună părerea în interiorul ministerului a ales să demisioneze pentru că nu se face să stai în sistem, să încasezi salariul şi să  critici sistemul şi ministrul. Şi uite cum, fără să vreau, îi dau dreptate domnului preşedinte Traian Băsescu care tot cam aşa ceva a spus. Din păcate felul şi tonul folosit de preşedinte pentru a o spune nu au fost cele mai inspirate.

Acum faceţi un mic exerciţiu de gândire şi comparaţi atitudinea medicului Raed Arafat şi atitudinea lui Mircea Geoană. Lui Geoană i-a retras sprijinul politic propriul partid, apoi l-au dat afară din partid dar el tot preşedintele senatului se voia. Senatul în plen a votat schimbarea lui dar el a contestat decizia senatorilor … şi a dovedit foarte clar că doar „scaunul” îl interesează şi că  suferă de lipsă de demnitate.

Arafat şi oportuniştii 

De la gestul de normalitate al lui Raed Arafat şi până la manifestările, demonstraţiile din aceste zile nu a fost decât un pas dar un pas puţin cam greşit pentru că nu cred că aceste manifestaţi îl ajută în vreun fel pe domnul Raed Arafat în demersul dumnealui de contestare a cotroversatului proiect pentru  Legea Sănătăţii.  Cum să-l ajute „iniţiativa” oportuniştilor de de la Antene de a stinge becul timp de un minut sau de a strange LIKE-uri pe facebook  ? Initiative aiuristice pornite doar din dorinţa turnătorului Felix de a se războii cu presedintele Băsescu.(căruia chiar nu doresc să-i ţin partea în niciun fel)

În timp ce scriam acest post, am auzit la radio apelul făcut de domnul Arafat de a nu se mai face manifestaţii pentru susţinerea dumnealui pentru că astfel de manifestaţii nu fac decât să îngreuneze discuţiile în legătură cu proiectul de lege  supus acum dezbaterii publice.

Voi ce părere aveţi despre Raed Arafat, SMURD şi proiectul noii Legi a Sănătăţii ?

Latest Comments

 1. Florin 13 ianuarie 2012
 2. Friv 13 ianuarie 2012
 3. MadMike 13 ianuarie 2012
  • G.C.M. 13 ianuarie 2012
 4. Stefan 13 ianuarie 2012
 5. Mortu 14 ianuarie 2012
  • D-Petre 14 ianuarie 2012
   • Mortu 14 ianuarie 2012
 6. Zgumbilitica 14 ianuarie 2012
 7. HuKeZ 15 ianuarie 2012
 8. Giani 24 ianuarie 2012