Schimbarea orei

schimbarea oreiOra de vară, ora de iarnă … mai ştie cineva care-i cea normală ? cea de iarnă sau cea de vară ? Încet, încet ne apropiem de schimbarea orei. Cum vă adaptaţi la noua oră ? Aveţi probleme de adaptare sau faceţi trecerea lin fară să întampinaţi probleme ?

 Unele ţări au început să renunţe la schimbarea orei pentru că din experienţa acumulată au constatat ca e „mai mare daraua decât ocaua” , adică sânt multe persoane, cu grave probleme de adaptare la schimbarea orei,  care apelează la medici, la diverse tratamente, la concedii medicale etc. şi asta de două ori pe an, an de an,  în final aceste schimbări ducând la degradarea stării generale de sănătate fapt ce costă societatea mult mai mult decât economia făcută cu energia electrică folosită la iluminat.

Personal n-am avut probleme de adaptare la schimbarea orei dar câinele meu nu ştie că se schimbă ora şi el vrea să meargă la plimbare sau să mănânce după ceasul lui biologic şi până îl conving ca nu e ora de masă sau de plimbare poate dura şi o lună de zile.

Până la urmă schimbarea orei aduce chiar atâtea beneficii sau economii ? A calculat cineva statistic şi comparativ consumurile de energie electrică folosită la iluminat în perioada anterioară adoptării schimbării orei pe ultimi 3 ani şi consumurile rezultate după adoptarea schimbarii orei în perioada următoare de 3 ani ?

Latest Comments

  1. Derscanu 28 septembrie 2011