Servicii de pompe funebre, gura de oxigen a apartinatorilor

Bunicul a zacut patru ani, iar mama este extenuata. Intoace-l cand pe o parte, cand pe alta, spala-l, ridica-l si schimba-l, da-i sa manance in gura ca unui copil, plus medicamentele la timp.
Cum i se facea rau, cum anuntam salvarea. In toata perioada acesta toti membrii familiei am dormit pe apucate fiindca era necesar sa ne trezim la miezul noptii si sa ii dam ceea ce avea nevoie. A fost greu, atat de greu pentru toti, incat ne-am gandit ca am dori sa traiasca vesnic, dar decat sa sufere asa de mult…

Astazi a murit. Mama plange, deja ne este dor de el, ne frangem mainile de necaz, dar le-am spus tuturor de la inceput ca voi apela la o firma de servicii pompe funebre fiindca ar fi inuman sa umblam pe jumatate adormiti pe drum dupa certificatul de deces si adeverinta de inhumare, dupa sicriu, cumparaturi si punerea la punct a tuturor detaliilor macabre.

Da, mi-am facut din timp lectiile sa nu o pun pe mama in sutuatia de a spala si trupul mort al tatalui ei si de a-l imbraca si aseza in sicriu.
Ea nu trebuie sa vada toate pregatirile acestea de aceea cineva o tine la bucatarie sa nu vada cum este prelauat trupul buncicului sa fie pregatit.
Nu i-am ascuns cum vom proceda, dar o ocrotim cat putem.

Funerare-servicii.ro au morga lor, prevazuta cu mese din inox si refrigeratoare. Acolo va fi el spalat, tuns, barbierit, imbalsamat, fiindca au inceput caldurile si vrem ca totul sa fie perfect, imbracat cu haine bune si asezat in sicriul cel bun.
Pregatit de ceremonia finala va fi adus pentru noi si cei care l-am cunoscut, sa-i aducem ultimul omagiu, la capela lor privata.

Am fost sa vizitez locul dinainte sa ma familiarizez si am si ales sicriul, unul frumos, elegant, din lemn de stejar (se zice ca tine mai mult), din cele 40 de modele expuse acolo.
De la Iasi vor sosi fratii mai mici ai bunicului, adusi de copiii lor. Este trist ca numai la inmormantari ne vedem toti, in rest suntem prea ocupati. Ne-am raspandit in toata lume, surorile mamei vin din Spania in ultima seara si de la aeroport vor veni aici, la capela.

Fiindca vor avea nevoie de cafea, am inspectat deja bucataria capelei. Ei, iar daca matusile sunt ca mine sau eu ca ele, dupa ce isi beau cafeaua ma vor intreba unde este toaleta si eu voi sti sa le raspund.
Nepotii de la Iasi vor iesi in spatiul de recreere sa fumeze, in ciuda bunicului ca nu mai poate sa-i certe si isi vor lasa masinile la loc sigur, in parcarea de langa capela.

Asa am procedat noi, iar mama a dormit neintoarsa prima noapte dupa moartea bunicului. Ne-am dus noi la capela sa-l priveghem.

Ma intreb cum ar fi mai rezistat ea cu atata lume in casa si cu atata alergatura? Angajati firmele de pompe funebre sa se ocupe de mortii vostri sa va fie mai usor, mai ales daca sunteti extenuati fiindca ati avut grija de bolnav ani de zile!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.