Sfaturi de AUR despre conducerea defensivă

Secretele conducerii defensive

Sau mai bine zis sfaturi de aur de la Titi Aur, un DVD cu sfaturi despre coducerea devensivă, sfaturi venite de la un as al volanului.  Acest DVD –  „Secretele conducerii defensive” este promovat de către cei de la RCA ieftin iar eu l-am caştigat cu un comentariu la un articol de pe blogul lui Make.

Miercuri 30 ianuarie mi-a adus curierul DVD aşa că seara am apucat să văd cam ce conţine.  DVD-ul „Secretele conducerii defensive” este împărţit în 18 capitole scurte, de aproximativ două minute fiecare şi fiecare capitol cuprinde imagini şi explicaţii despre o tema ce are legatură cu conducerea defensivă. Dar hai să vedem care sînt titlurile celor 18  părţi ale acestui DVD:

 1. Cine face accidente
 2. Statistici accidente
 3. Scoli de şoferi
 4. Greşeli în trafic
 5. Mâinile pe volan
 6. Reglajul scaunului
 7. Poziţia corectă la volan
 8. Viteza
 9. Conducerea sportivă
 10. Frânarea
 11. Lovitura din spate
 12. Regula celor 2 secunde
 13. Tamponarea
 14. Simulare impact frontal
 15. Derapajul
 16. Controlul maşinii în derapaj
 17. Răsturnarea la 90 de grade
 18. Răsturnarea la 180 de grade

Acum ar fi puţin absurd din partea noastră să avem pretenţia de a afla toate secretele conducerii defensive dintr-un scurt DVD dar chiar şi cele câteva sfaturi, venite în acest mod de la un mare campion, pot să fie extrem de utile. Îmi place că cei de la RCA-ieftin.ro  au ales o astfel de modalitate de promovare. Puteau foarte bine să dea un pix, o şapcă sau un stik USB sau mai ştiu eu ce nimicuri din astea dar ei au ales să ofere tuturor celor care încheie o poliţă de asigurare pe site-ul lor, un DVD care „îţi poate salva viaţa„.

Ca o concluzie personală pot spune că DVD-ul este util oricărui participant la traficul rutier dar titlul „Secretele Conducerii Defensive” este un pic cam pretenţios şi spun asta, nu pentru că sfaturile oferite de Titi Aur nu ar fi extrem de valoroase ci pentru că este insuficientă vizionarea DVD-ului … mai e nevoie şi de ceva practică.

Sînt sigur că vă amintiţi expresia „teoria ca teoria dar practica ne omoară” 🙂 … poate că vizionarea acestui DVD ne va deschide pofta să aprofundăm sfaturile de conducere preventivă chiar şi prin urmarea unor cursuri practice, la o şcoala specială şi asta chiar daca avem permis de conducere de mult timp,  pentru ca niciodată nu esti prea pregătit pentru jungla de pe sosele.

Latest Comments

 1. javra 1 februarie 2013
 2. vienela 1 februarie 2013
 3. Ana- 1 februarie 2013
 4. Centurion 1 februarie 2013
 5. albinuta veninoasa 3 februarie 2013
 6. Larisa 18 septembrie 2015