Sfaturi utile pentru alegerea laptelui praf

Formula de lapte praf Humana este una dintre cele mai apreciate marci de lapte pentru copii, din mai multe motive. Laptele praf se alege tinand cont de mai multe aspecte importante, astfel incat formula sa fie potrivita varstei celui mic.

Tipurile de lapte praf sunt administrate in conformitate cu o schema care respecta toate particularitatile de varsta pe care le are bebelusul. Pentru a putea sti care este laptele praf potrivit pentru bebelusul lor, in momentul in care parintii aleg sa cumpere un anumit tip de lapte trebuie sa tina cont de formula initiala recomandata, formula pentru copii cu varsta de peste 6 luni si formula pentru 12 luni si peste.

Lapte praf Humana – alegere in functie de varsta copilului

Tipul de lapte praf va fi administrat in conformitate cu o schema anume. In momentul in care este ales lapte praf Humana, exista mai multe criterii pentru determinarea tipului corect de lapte.

Primul tip este adresat bebelusilor alimentati de la inceput cu acest tip de lapte, fie exclusiv pe baza de formula, fie in completarea laptelui matern. Cei mai multi producatori ofera o gama foarte variata si larga de produse pentru primele luni, produse care sunt imbogatite cu o serie de substante nutritive importante.

Cea de a doua categorie corespunde formulei de 4 luni si reprezinta o varianta ce se poate folosi in mod similar cu cea de inceput, diferenta fiind ca va fi introdusa la 4 sau la 6 luni, este mult mai satioasa si contine mai multi nutrienti.

Formula pentru copii mai mari este doar complementara pentru alimentatia copilului, pentru ca acesta deja are o serie de alimente solide introduse dupa ce a implinit 1 an. Administrarea acestei formule se poate face pana la maxim 3 ani.

Pe piata exista trei tipuri de produse. Cele care se bazeaza pe laptele de vaca, cele care au proteine hidrolizate si cele obtinute din soia. Cei mai multi bebelusi se inteleg perfect cu combinatiile care se obtin din laptele de vaca, acestea fiind variante care sunt recomandate in absenta anumitor indicatii medicale care impun o alta decizie.

Compozitia laptelui este modificata in acest caz, astfel incat sa poata fi digerat foarte usor de copii si sa ofere absolut toti nutrientii de care are nevoie copilul pentru fiecare segment de varsta.

Formulele cu soia sunt o varianta care nu se recomanda copiilor cu varsta sub 6 luni. Este, de asemenea, important sa se tina cont de eventualitatea in care bebelusul este alergic la lactoza, pentru ca este foarte probabil sa aiba reactii negative si la proteinele existente in laptele de soia.

Specialistii recomanda introducerea laptelui in alimentatie conform indicatiilor medicului pediatru si atentioneaza parintii cu privire la prezenta glucozei in compozitia laptelui, pentru ca aceasta are potentialul de a distruge smaltul dintilor.

Pentru ca alegerea acestui produs este importanta pentru copii si pentru dezvoltarea lor, fiecare parinte ar trebui sa se documenteze inainte de a alege o formula de lapte in detrimentul alteia, pentru ca fiecare copil are particularitatile sale, iar recomandarile oferite de medicul specialist sunt cele de la care ar trebui sa porneasca alegerea.

Latest Comments

  1. Georgiana 23 septembrie 2019

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.