Un loc de joaca si de citit pentru vremea ploioasa

Ati vazut cat de greu este cand ploua zile intregi, iar cei mici nu pot iesi din casa? Devin irascibili, rastoarna tot prin casa si mai ales ne roaga sa-i ducem in parc, sa-i scoatem undeva din casa.

Stiti cat de usor le puteti amenaja un loc in care sa se joace si sa citeasca in liniste cu o casuta pentru copii ?

Copiii adora sa vada cum ploua, iar din casuta lor fara geamuri sunt liberi sa vada stropii de apa si efectul datator de viata pe care il au asupra plantelor. Ei pot vedea cum ploaia spala aleea ca o gospodina si sterge geamurile, iar primele frunze ingalbenite de boala sau de seceta cad usor-usor din pomi.

Casuta pentru copii – Prima mea casuta   ofera loc suficient pentru doi-trei fratiori sau prieteni buni. Aici copiii nu se sfiesc ca pot fi auziti de catre adulti, fiindca au si ei secrete.

Casuta prezentata mai sus are o usa care se inchide cu clanta si trei ferestre. De primavara de cand se incalzeste, pana in primele zile racoroase de toamna ea poate sta afara in gradina, langa piscina, trambulina cu plasa de siguranta si tobogan, in mijlocul florilor, pe iarba verde. Cum apare vremea cea rea, casuta spalata bine de tot, sa straluceasca de curatenie, poate fi adusa in interiorul casei: pe un hol mare sau in dormitorul micutilor.

Casuta pentru copii

Copiilor li se poate trasa sarcini simple, cum ar fi:

-vara sa mature in fata casutei

-sa faca ordine in interiorul ei, stergand mobilierul din interior

-sa o stearga de praf si in exterior

-sa amenajeze o gradina cu flori in fata casutei, pe care sa o si ingrijeasca.

Cu 449 de lei, fara sa va intereseze transportul de la magazin la domiciliu, le asigurati celor mici un loc placut de joaca pentru timpul ploios. In casuta lor se pot refugia oricand si evitati disputele cauzate de plictiseala lor si de pretentiile de a-i scoate in parc pe o astfel de vreme, dar si de distrugerile pe care le produc.

Este minunat ca magazinele dispun de atatea jucarii care produc infinita placere copiilor nostril! Sa profitam de acest lucru!

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.