Vaccin antigripal

A venit frigul şi ne-a luat, ca de obicei, pe nepregatite 🙂 aşa că e vremea să ne gandim la vaccinul antigripal. Îl mai facem, nu-l mai facem, ne situăm în grupele de risc sau îl primim gratuit, e eficient sau e doar o altă modalitate a companiilor farmaceutice de aşi spori veniturile ?

Citesc astăzi pe mediafax un articol cu un titlul făcut dupa tipicul: „Şoc şi Groază :

„Un nou val de viroze: Peste 87.000 de cazuri de infecţii respiratorii şi gripă, înregistrate într-o săptămână”

 – articolul original îl puteţi citi aici . … peste 87.000 de cazuri de infecţii respiratorii … cu 17 % mai mult decat in 2010 etc.  În următorul paragraf se mai lamureşte puţin problema şi anume sântem informaţi că sistemul santinelă de supraveghere a infecţiilor a depistat acest număr de afecţiuni clinice compatibile cu gripa, iar ultimul paragraf este cel care face lumină definitiv şi ne lămureşte că titlul articolului nu are legătura cu realitatea.

” Din cele 14 teste de laborator realizate pentru cazuri clinice compatibile cu gripa, toate probele au fost negative pentru virusuri gripale.”

Dar să lăsăm articolele panicarde şi să vă întreb dacă, în anii anteriori, aţi făcut vaccinuri gripale, dacă le consideraţi eficiente sau aţi folosit remedii naturiste pentru prevenirea răcelilor şi a gripei: usturoi, ceapă, fructe, ceaiuri cu lămâie, ţuică fiartă sau altfel spus cum vă protejaţi în sezonul rece şi ce metodă alegeţi – vaccinul antigripal sau metode naturiste ?