Ora de iarnă

România a trecut la ora de iarnaOra de iarnă este ora legală oficială standard aşa că de Duminică, 28 octombrie, România va reveni la ora oficială de iarnă, astfel ca ora 04:00 va deveni ora 03:00 şi vom dormi mai mult cu o ora sau vom munci mai mult cu o oră sau ne vom distra mai mult cu o oră.  Acum am aşa o curiozitate personală care nu-mi prea dă pace şi din cauza căreia nu ştiu dacă o sa pot face trecerea la ora de iarna împăcat cu mine însămi … oare Connect-r doarme iarna asta sau se apucă de cântat colinde împreună cu Ştefan Hruşcă 🙂 sau cine ştie … poate trebuie să stea treaz  ca să împodobească bradul cu mama celebrului şi inegalabilului Fuego.

După cum ziceam şi anul trecut în zilele premergătoare operaţiunii de schimbare a orei:

 Unele ţări au început să renunţe la schimbarea orei pentru că din experienţa acumulată au constatat ca e “mai mare daraua decât ocaua”

Dar la noi nu poate fi vorba de renunţare pentru că schimbarea orei este reglementată de o directivă europeană din 2001 care stabileşte drept dată a modificării ultima Duminică din luna Martie (pentru trecerea la ora de vară) şi ultima duminica din octombrie (pentru revenirea la ora normală). PC-urile și smartphone-urile trec în mod automat la ora de iarnă aşa că nu este necesar să faceţi această schimbare manual.

Sper să nu va ia prin surprindere schimbarea orei şi astfel să pierdeţi ocazia de a dormi cu o ora în plus … personal am o mare dilema acum … oare nu îmi sare somnul dacă mă scol la ora 4 ca să mut  ceasul cu o oră înapoi pentru a fi în concordanţă cu ora de iarnă ? ? ?

Latest Comments

  1. vienela 27 octombrie 2012
  2. Pingback: Ora de iarnă - D - Petre | BunDeCitit.ro 27 octombrie 2012
  3. Yamasha 27 octombrie 2012
  4. Pingback: Am nevoie de un sfat | irosit.ro 27 octombrie 2012
  5. Bucur 28 octombrie 2012
  6. Kisk 28 octombrie 2012
  7. Nistor 3 noiembrie 2012
    • D-Petre 3 noiembrie 2012