Vizita la galeriile de arta ale Croitoriei Picasso

Croitoria este o arta asemanatoare picturii sau sculturii. Daca literatura este arta cuvantului nefiind nevoie de materiale pentru „materializarea” ei, sculptura are nevoie de piatra, bronz sau fier, in timp ce pictura necesita panza, sticla sau carton, acuarele sau creion.
De putine ori am avut privilegiul sa vad pictori sau sculptori lucrand intens asupra materialului sa dea forma capodoperei. Artele care opereaza cu materiale sunt mult mai solicitante fiindca in cazul cuvintelor, care nu costa, stergi, cauti sinonime, dar bronzul sau piatra stricate ajung la cos. La fel stau lucrurile si la atelier croitorie.

Este ca si cum cineva ar face un portret la comanda unei persoane si acesta trebuie sa semene cu modelul fiindca in caz contrat, tabloul va fi refuzat. Rochia trebuie sa satisfaca gusturile celei care a comandat-o.

Intotdeauna o vizita la un atelier de croitorie de lux reprezinta pentru mine un prilej de delectare fiind asemanatoare cu un vernisaj la o galerie de arta. La CroitoriePicasso.ro pot vedea atat capodopere expuse cu scopul de a delecta privirile si de a fi alese ca modele, dar si materialele din care sunt facute in cupoane si din care imi pot alege si eu unul pentru imbracamintea ce va fi facuta pentru mine cu multa truda in atelier.

Croitoreasa este pentru mine o artista adevarata, artista care ma imbraca original si transforma tesatura din cupon in rochia care va deveni una cu mine. Se spune ca suntem ceea ce apreciem si ceea ce mancam, dar niciodata ca suntem ceea ce imbracam, cand, de fapt ne identificam 100% cu ceea ce purtam.

La atelierul amintit ma simt ca la galeriile de arta, fiindca aici admir in voie sute de materiale frumoase aduse pentru mine de peste mari si tari:
-voal din cea mai fina tesatura sub care infloreste pielea delicata
-dantela fina care innobileaza oferind un aer princiar purtatoarei. Florile in relief dau un aspect realistic materialului. Aceasta divina tesatura a fost realizata manual in Franta si adusa in Romania special pentru noi
-brocart.

Panze uni, colorate sau imprimate cu motive geometrice, flori si motive orientale asteapta sa imbrace formele mele si sa imi puna chipul, bratele, ochii, parul, sanul si mijlocul in valoare. Aici se fac rochii care definesc insasi feminitatea cu delicatetea, generozitatea si capacitatea infinita de a iubi, Din dragoste pentru frumos si pentru femeile care vin la atelier, croitoresele masoara de zeci de ori si taie cand sunt sigure, cos delicat manual sa nu fie vizibila cusatura si se uita cu ochi critic la proba ca totul sa fie perfect.

Aici orice vizitatoare se poate imbraca mereu cu gust si pleaca garantat acasa cu o rochie originala, o rochie gandita parca pentru ea si numai pentru ea. De la Croitoria Picasso pleci incredintata ca vei avea o rochie buna si eleganta, din materiale 100% naturale, care te va pune in valoare si va face sa fii numita arbitra elegantei.
Poate ca drumul pana acolo necesita timp si efort, dar merita, crede-ma. Ai atatea lucruri frumoase de vazut si atatea rochii de comandat, plus ca vezi mainile acelea neobosite, maini de aur trudind pentru frumusetea ta!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.