West Romanian Bike Week 2013

 

West Romanian Bike Week 2013

În acest week-end, în Reşiţa şi în împrejurimi, au avut loc mai multe evenimente interesante. Din păcate au fost trei evenimente care s-au suprapus şi cu un mic eveniment de famile aşa că nu prea am am avut cum să ajung la toate. Am avut de ales între Gărâna Jazz Festival  şi West Romanian Bike Week (despre Cupa Caraşului la karting şcolar o să scriu într-un alt articol) a că în acest an am ales să fiu prezent la întâlnirea îndrăgostiţilor de motoare şi de rock – West Romanian Bike Week – şi nu-mi pare rău deloc.

Am fost acolo şi vineri şi sâmbătă, am văzut muuulte motoare interesante (o parte din ele le puteţi admira în fotografiile de la finalul acestui articol), am ascultat trupele de muzică care au fost invitate să susţină concerte  – Melmac Riders, Cristi Jakab & The Road Band, Bronx, Grandpa Candies și Black Fang – şi bineînţeles că am gustat din nelipsitul gulaş la ceaun stropit cu o bere rece.

De organizarea West Romanian Bike Week s-au ocupat cei de la MC Trust Reșița şi n-au făcut-o rău deloc, dar ca la orice eveniment era loc şi de mai bine. La Arşiţa Neagră, locul unde s-a desfăşurat evenimentul, cam totul a fost bine – au fost amplasate mese cu bănci şi umbrele, a fost amenajată scena pentru trupele de muzică, au fost folosite mai multe generatoare pentru a asigura energia electrică (Poiana numită Arşiţa Neagră, aflată în proprietatea clubului Mc Trust Reşiţa, este situată în pădure şi nu dispune de alimentare cu energie electrică) , vitrinele frigorifice au functionat din plin aşa că berea a fost rece şi bună (atât cea de la draft cât şi cea la doză).

Grătarele au sfârâit cam tot timpul aşa că nu trebuia să astepţi prea mult pentru câţiva mici sau o bucată de ceafă la grătar iar dacă doreai putea lua o porţie de gulaş preparat la ceaun sau o bucată de berbecuţ făcut la rotisor. Pe lângă toate mesele au fost puse pungi pentru gunoi aşa că nici din punct de vedere al curăţeniei nu am nicio obiecţie.

Pentru a menţine buna dispoziţie au fost organizate diverese concursuri: de tras la franghie atât pentru copii – care au fost premiaţi cu îngheţată – cât şi pentru adulţi unde câştigătorii au primit câte o bere. Oare cei care au participat la concursul de băut bere au mai avut nevoie şi de o altfel de recompensă ? Nu ştiu ce fel de premiu au primit fetele care au participat la concursul de tricouri ude … dar cred că la acea probă cei mai câştigaţi au fost spectatorii :).

La West Romanian Bike Week au venit biker-i din Germania (membrii ai MC Trust Germania), din Serbia şi foarte mulţi din România. Alături de membrii Mc Trust Reşiţa au fost bikeri din Bocșa, Timișoara, Lugoj, Arad, Târgu Mureș, Constanța, Hunedoara şi Iași.

Pentru că în logo-ul blogului meu scrie şi „bombăneală blogosferică” 🙂 trebuie să zic câte ceva şi despre chestiile care m-au dezamăgit … chiar dacă au fost puţine.

  •  La această ediţie nu a fost organizată o paradă a motociliştilor prin oraş şi astfel reşiţenii, cei care n-au venit la Arşiţa Neagră, au fost lipsiţi de plăcerea de a admira motoarele şi echipamentele personalizate ale bikerilor.
  •  În articolul în care am anunţat acest eveniment am pus o hartă şi am explicat cum se ajunge la Arşiţa Neagră dar semnalizarea organizatorilor a fost cam inexistentă. Cele câteva „indicatoare” care te indrumau spre locaţie au fost … cum se vede şi în fotografii :(. Pentru noi, cei din zonă, nu a fost o problemă dar pentru cineva care venea din altă parte aceste indicatoare nu au fost de prea mare ajutor.

Lăsând la o parte aceste mici dezamăgiri, pot să spun că am avut parte de un open-party reuşit şi am petrecut două zile tare faine în compania bikerilor, a motoarelor şi a rock-ului aşa că trebuie să-i felicit pe cei de la  Mc Trust Reşiţa pentru organizarea evenimentului numit West Romanian Bike Week 2013.

Fotografiile fără (c) sînt realizate de Nelu Dobre şi preluate cu acordul acestuia. 

 

Latest Comments

  1. John 15 iulie 2013
    • D-Petre 16 iulie 2013
  2. Centurion 16 iulie 2013
  3. Bucur 20 iulie 2013