Zapping Blogosferic 23

blogo-sfera

Articolele din repriza de Zapping Blogosferic de astăzi vor fi toate din sfera bloggingului, pentru că am căuta exact acest tip de materiale, în timpul ultimilor hoinăreli prin blogosfera românească aşa că hai să nu mai pierd timpul şi să vă recomand câteva articole, care sper să vă fie de folos:

Daniel ENE are o listă utilă şi interesantă cu  Resurse SEO, PPC, SMO, Marketing in RO

In articolul de astazi o sa va recomand bloguri, resurse din Romania care scriu despre subiectele din titlu. Din pacate nu sunt asa multe bloguri, persoane care scriu in Ro despre SEO, SEM, SMO sau alte subiecte de marketing.

Tot la Daniel pe blog am găsit un articol lung şi bine documentat despre cum obţinem linkuri naturale 

 Este un subiect care circula foarte mult si pe SEOpedia si in lumea SEO din Romania. Toti sunt foarte sceptici cand vine vorba de a obtine linkurile in mod natural. Se considera ca in online-ul romanesc nu exista. Poate ca este din cauza mentalitatii, poate nimeni nu a incercat metode noi de link building.

Oana Pîslaru ne face cadou un articol util despre „Ce înseamnă să scrii pentru un site

 Fiecare site pe care îl întâlnim are un scop. Al unora este acela de a educa, al altora de a promova, de a vinde etc. Oricare ar fi scopul, succesul fiecărui site depinde în egală măsură de designul, de navigarea, de funcționalitatea și de conținutul pe care le are. În acest articol, vei afla câteva sfaturi generale pentru construirea unui conținut de tip text al unui site de promovare.

Liviu R  ne dă o lista în 15 puncte  despre  Ce putem face ca să fim penalizaţi de Google  🙂

Apreciati ironia, nu incerc sa va invat la prostii, dimpotriva, incerc sa va invat cum si mai ales ce sa nu faceti pentru a scapa de furcile caudine ale roboteilor Google! Conform proverbului omul din greseli invata, atunci sa enumeram greselile si astfel poate invatam, nu?!

Ovidiu Avrămus trece în revistă avantajele deţinerii unui blog.

A detine un blog si a scrie in mod regulat pe el e ca si cum ai citi o carte. Cu ajutorul blogului, de-a lungul timpului, iti imbogatesti vocabularul, inveti sa te exprimi mai bine si chiar poti invata multe lucruri noi, cautand informatii pentru un articol pe care vrei sa il scrii, de exemplu.

Din nou de la Daniel ENE un „Ghid de optimizare” de data aceasta publicat pe ctrl-d.ro

WordPress, ca și platformă, este destul de bine optimizată și rezolvă destul de multe probleme. Cel mai important lucru pe care îl face este faptul că, prin structura sa, permite tuturor paginilor să fie foarte ușor indexate de către motoarele de căutare.

Cam atât pentru această rundă de zapping blogosferic şi până la o nouă porţie de articole recomandate vă doresc blogăreală plăcută şi spor la citit … iar dacă aceste recomandări blogosferice vi-au fost utile, puteţi să mai spuneţi şi altora despre ele … cu un share, un G+ sau un retweeted :).

Latest Comments

 1. Liviu R. 5 februarie 2013
  • D-Petre 5 februarie 2013
 2. Ovidiu Avrămuş 5 februarie 2013
  • D-Petre 5 februarie 2013
 3. Edeir 5 februarie 2013
 4. Ana- 5 februarie 2013
 5. Lucian 5 februarie 2013
 6. roscabgdn 6 februarie 2013
 7. Şerban Stănescu 6 februarie 2013
 8. Stoian Ciprian 6 februarie 2013
  • D-Petre 6 februarie 2013
 9. javra 7 februarie 2013
 10. cotos 7 februarie 2013
 11. Ionut 10 februarie 2013
 12. Cosmin 15 februarie 2013
 13. Info-CIUCIU 20 martie 2013
  • D-Petre 20 martie 2013