A fi sau a nu fi… autonom

Se anunţă o săptămână infernală pentru mine, deoarece trebuie să fac un circuit prin câteva oraşe ca să particip la diverse acţiuni, conferinţe, întâlniri, cu un program încărcat, uneori şi cu două evenimente într-o zi, chiar şi în orase cu distanţe mari între ele, aşa că planificarea exactă mă va scuti de multe probleme.  Având experienţa unor alte perioade aglomerate, de data asta am ales să combin mersul în maşină şi deplasarea cu avionul. Dar a apărut o mică problemă … ce fac cu maşina personală atunci cant voi merge cu avionul ? Noroc că mi-am amintit de cea mai mare firmă de inchirieri maşini din România – Autonom – cu posibilitatea de a închiria maşina într-un oraş şi de a o preda în altul. Evrika, am zis şi eu ca Arhimede, am găsit rezolvarea aşa că n-am mai stat pe gânduri şi am trecut urgent la planificarea fiecărei etape. Cu o planificare corectă mă voi putea bucura de libertate de mişcare şi de mobilitate maximă putând să particip la toate evenimentele la care mi-am propus să ajung.

O să închiriez o maşină de la Reşiţa cu care voi merge la prima întâlnire de la Arad iar de acolo, repede, repede la Cluj, la un eveniment de seară. A doua zi, voi lăsa maşina şi voi lua avionul spre Bucureşti, unde voi închiria o maşină pentru deplasările prin oraş şi pentru drumul, din ziua următoare, până la Constanţa de unde voi decola spre Craiova iar după terminarea întâlnirilor de aici voi putea închiria o altă maşină ca să fac drumul până la Sibiu. De la Sibiu la Târgu Mureş din nou în maşină iar de aici cu avionul la Suceava iar apoi încă o vizită la Autonom pentru a lua o maşină spre Iaşi. La Iaşi va fi ultimul eveniment planificat în această săptămână aglomerată aşa că la final voi lua avionul spre Timişoara şi voi ajunge acasă, în Reşita, tot cu o maşină închiriată de la Autonom.

Dacă n-ar fi existat oportunitatea oferită de Autonom cred că trebuia să renunţ la mai mult de jumătate din întâlnirile la care mi-am propus să particip. Acum, după terminarea acestui tur de forţă, mă gândesc foarte serios, să organizez o conferinţă despre mobilitate, autonomie şi libertate de mişcare pentru a afla şi alţi doritori  despre ce poţi realiza dacă şti să-ţi alegi bine partenerii, despre mobilitatea şi autonomia de care te poţi bucura prin închirierea unei maşini de la Autonom şi cum poţi combina deplasările relativ scurte, într-un autoturism confortabil şi deplasările cu avionul, unde, în timpul zborului, ai timp să-ţi scrii articolul pentru etapa nr. 14 a concursului SuberBlog 2011.