Aparatul de aer condiţionat

„Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car” aşa că astăzi aflăm câteva sfaturi pentru instalarea unui aparat de aer condiţionat. Aparatul cu aer condiţionat este foarte necesar mai ales în lunile de vară, luni care odată cu trecerea anilor, pe teritoriul ţării noastre, au devenit din ce în ce mai toride. Dacă nu luăm nicio masură pentru a ne proteja, zilele din lunile de vară sunt obositoare şi insuportabile, influenţându-ne în mod negativ puterea de muncă şi de cele mai multe ori, chiar sănătatea noastră. Iată, principalul motiv pentru care m-am hotărât astăzi să vă spun ceea ce  ştiu eu despre aparatul de aer condiţionat, sperând să vă ajute şi pe voi în zilele călduroase de vară, bineînţeles, numai dacă veţi fi convinsi să instalaţi aparatul de aer condiţionat potrivit pentru locuinţa voastră.

Până nu demult, adică până atunci când m-am hotărât să-mi instalez un aparat de climatizare în apartament, credeam că aparatul de aer condiţionat îmi face un schimb de aer cu exteriorul şi nu pricepeam cum răcoreşte interiorul când afară este atât de cald, dar mi-am schimbat această părere  atunci când am apelat la FrigoExperts pentru a-mi instala un astfel de aparat de aer condiţionat.

Ei mi-au explicat că aparatul de aer condiţionat funcţionează într-un circuit închis, în el intră aerul cald din interiorul încăperii, apoi acest aer cald intră în contact cu agentul frigorific ce se găseşte în echipamentul  aparatului, acest aer se răceşte şi este introdus din nou în încăpere. Singura legătură cu exteriorul este dată de vaporii de apă existenţi în aerul cald care prin răcire condensează şi sunt eliberaţi în exterior cu ajutorul furtunului de condens şi al tăviţei de condens unde sunt colectaţi.

Ce am mai aflat se referă la agentul frigorific care în contact cu aerul cald este normal să se încălzească, prin transferul de energie, dar cu ajutorul compresorului şi al condensatorului aflate în unitatea exterioară şi prin trecerea prin ventilul de laminare, agentul frigorific redevine un lichid rece, deja pregătit pentru reluarea circuitului de răcire a aerului cald din interior.

Aparatul de aer condiţionat

Latest Comments

  1. Oana 23 decembrie 2015
  2. Alexa 19 ianuarie 2016

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.