Canon EOS 70D

Canon 70D

E sfârşitul lunii August şi în curând va fi disponibil noul DSLR de la Canon , adică EOS 70D şi cu acest prilej a început o mare campanie mare. Nimic rău în asta, este normal ca fiecare producător să vrea ca înainte de a ajunge produsul pe rafturile magazinelor să creeze o mare aşteptare astfel ca posibilii clienţi să-şi dorescă foarte mult acel produs.

Am aflat despre această campanie de pe F64 şi după cum se poate vedea şi în captura de mai jos, campania spune că la o precomandă pentru acest model de aparat foto, primesti un iPad mini WiFi 16GB. (care costă aprox. 1598 Lei). Nici în regulamentul campaniei şi nici în altă parte nu se pomeneşte nimic despre faptul că această ofertă ar fi doar în limita stocului disponibil.

Canon 70D campanie precomanda

Dacă tot sînt în căutarea unui D-SRL am zis că nu strică să mai verific şi pe alte site-uri ca să văd dacă sînt diferenţe de preţ. N-am găsit diferenţe prea mari de preţ, în schimb am găsit la Altex o campanie aproape identică şi care promite tot un iPad 16GB WiFI la precomanda unui Canon EOS 70D dar aici campania are o mică mare diferenţă. Pe banner apare, în dreapta jos cu un  scris „mai micuţ că-i mai drăguţ”  următoarea notă: „Oferta este valabilă în limita stocului disponibil” chestie care cam schimbă datele problemei.

Canon 70D campanie precomanda Altex

Pe pagina oficială Canon n-am găsit nicio referire la această campanie iar pe ultrazoom.ro, acolo unde trebuie înscris numărul facturii, conform regulamentului de pe F64, linkul mă trimite spre regulamentul unei alte campanii care de fapt s-a încheiat pe 22.07.2013 şi care nu are nicio legatură, în afară de titlu, cu campania de precomandă pentru Canon EOS 70D … să fie oare o neglijenţă a celor de la Canon ?

Art. 5.2. Pentru a beneficia de bonusul reprezentat de Ipad Mini 16GB WI-FI numarul facturii va fi inscris
de echipa F64 pe site-ul www.ultrazoom.ro/70D

regulament campanie Canon 70D

Acum ce să zic … e frumos iPad-ul, e bun (puteţi să recitiţi aici ce am scris despre această tabletă) dar parcă m-ar fi încântat mai mult ca în loc de tabletă să fie un blitz bun sau un obiectiv dar campaniile nu se fac chiar aşa cum şi-ar dori cumpărătorul :).  Ce mă nedumereşte pe mine este neuniformitatea campaniei … oare Canon a oferit condiţii diferite magazinelor cu care colaborează la această campanie ?

La fotohobbyshop.ro apare tot tableta iPad Mini ca bonus dar tot cu stoc limitat şi mai este o chestie interesantă în regulament:Aceasta campanie nu este organizata de magazine , ci de CANON ROMANIA ,

STOCUL ESTE LIMITAT!„.  Tot cu stoc limitat apare şi pe mediagalaxy.ro iar bannerul e identic cu cel de la Altex. Pe digiland.ro apare produsul dar fără niciun fel de campanie iar pe sinpro.ro, Metro, Flanco, Carrefour, Cora, Real şi Selgros nu apare deocamdată produsul, acestea fiind magazine partenere afişate pe pagina Canon România.

La emag.ro apare promoţia dar este specificat clar că doar primii 10 clienţi beneficiază de bonus iar pe cel.ro apare o menţiune despre bonus, la promoţia cu precomanda, dar fără alte amănunte.

Eu ca simplu potenţial cumpărător ce să înţeleg din toată această campanie ? Că F64 a uitat să informeze că stocul pentru bonus este limitat sau că au regim special şi la ei se vor acorda bonusurile tuturor celor care vor face precomandă şi vor achita 10% din preţ ??? Noroc că preţul aparatului este MARE şi nu cred că vor fi chiar atât de mulţi amatori care să scoată între 5000 şi 6500 de lei din buzunar, în funcţie de configuraţia aleasă.

Mi-aş fi dorit un Canon EOS 70D dar preţul cam depăşeşte, deocamdată, posibilităţile financiare, aşa că o să mă orientez spre modelul pe care îl înlocuieşte – Canon EOS 60D – la care chiar sper, că după lansarea noului model, să mai scadă un pic preţul. Dacă vreţi să vedeţi diferenţele dintre ele puteţi consulta un review publicat pe celebrul dpreview.com dar pe mine m-au convins mai mult recomandările primite de la doi fotografi profesionişti, pe care i-am întâlnit la Bran, în cadrul evenimentului numit Fotogenica 2013

Tot navigând pe net, pentru documentarea acestui articol, am văzut la evoMAG că au făcut o aplicaţie gratuită pentru iOS cu ajutorul căreia se pot face cumpărături şi de pe mobile sau tablete care folosesc acest sistem de operare. Despre facilităţile pe care le oferă această aplicaţie puteţi citi pe site-ul lor sau puteţi urmări un videoclip aici   iar eu o să aştept răbdător până apare şi varianta pentru Android.

UPDATE 

A trecut perioada campaniei cu mini iPad-ul (chiar as fi curios sa aflu cati au prins aceasta campanie) si iata ca cei de la F64 au o noua campanie, pentru Canon EOS 70D (si nu numai), facuta mai dupa pofta inimii mele 🙂 .

La achizitionarea acestui aparat primiti un
Voucher CADOU in valoare de 10% din pretul acestuia !
Voucherul il puteti folosi pentru a achizitiona orice accesorii Canon !

Promotie valabila in perioada 16 – 30.09.2013
Voucherul este valabil in perioada 16.09.2013 – 15.10.2013

Latest Comments

  1. ice4you 2 septembrie 2013
  2. ice4you 2 septembrie 2013
  3. Andone Miclaus 3 septembrie 2013
  4. Ionut 17 septembrie 2013
    • D-Petre 18 septembrie 2013
  5. ice4you 21 septembrie 2013
  6. Dan Holban 27 octombrie 2013

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.