Leapşa despre cariera de blogger

bloggingAm primit acesta leapşă despre cariera de blogger de la Daniel Botea şi cu toate că titlul mi se pare un pic prea pretenţios, am zis că nu strică să îi dau curs cu toate că nu mă consider blogger iar faptul că am un blog şi scriu pe el nu se poate numi carieră … dar unele întrebări sînt destul de  interesante aşa că m-am apucat de răspuns chiar dacă la unele am mai răspuns în alte lepşe sau interviuri.

1- De ce bloggingul ? –George Leigh Mallory, primul mare alpinist hotărât să cucerească Everestul,  întrebat, în 1924, „de ce?”, a răspuns cu o formulă faimoasă: „Pentru că există” aşa că voi parafraza acest răspuns şi la prima întrebare a acestei lepşe voi răspunde : Pentru că se poate.

2- Câte bloguri ai avut ? Şi câte ai momentan ? – Am avut mai multe dar pe platforme gratuite şi am avut ghinionul ca două din ele să dispară în ultimul an … acum mai am doar două dar mai scriu din când în când pe încă vreo două.

3- Care a fost primul tău blog ? Şi care este actualul ? – Primul blog a fost unul pe blogspot,  nu mai stiu exact cum se numea pentru că a avut o viaţă extrem de scurtă (am scris un articol şi după o săptămână am şters blogul) … iar al doi-lea blog cred că se numea „bombăneală blogosferică. blogspot  … oricum nu mai exista pentru că l-am şters după două luni şi am trecut pe actualul blog:  www.d-petre.ro.

4- La ce vârstă ai avut primul blog şi ce vârstă ai acum? – Cu toate că auzisem de vreo 4-5 ani câte ceva despre bloguri şi blogosferă, am avut primul blog mult prea târziu iar acum sînt mai aproape de pensie decât de dezvoltarea unei cariere. 🙂

5- Primul blog şi-a atins apogeul pe care presupun că l-ai stabilit ? Dar actualul blog ? – Primul blog, mai serios,  n-a atins nimic pentru ca l-am desfinţat după câteva luni iar actualul e foarte departe de apogeu … asta chiar dacă nu prea ştiu care ar putea fi apogeul acestui blog.

6- Ce gânduri “urâte” aveai când ţi-ai făcut primul blog ? Ştiai ce te aşteaptă ? – N-am avut gânduri urâte şi nici coşmaruri despre blogging pentru că am început din joaca, fără să ştiu ce mă aşteaptă. N-am ştiut nimic atunci când am pornit primul blog iar acum după un an şi ceva de implicare mai serioasă, ştiu de două ori mai mult :).

7- La început ştiai că se pot face bani din blogging? – Nu ştiam că se pot face bani din blog şi nici nu mă prea interesa acest aspect cu toate că nu-i rău deloc să-ţi poţi plati măcar hostul cu banii câştigaţi din blogareală.

8- Câţi bani ai caştigat din blogurile tale ? Şi după cât timp de la înfiinţarea primului blog ai scos primii bani ? – Bani am câştigat puţini de tot şi abia după aproximativ 7 – 8 luni de la înfinţarea acestui blog … oricum, la această întrebare, nu ştiu câte raspunsuri sincere o sa fie 🙂

9- Ai avut gânduri de abandonare a blogului ? De ce ai vrut să abandonezi ? – N-am avut gânduri de abandon pentru că, de obicei, nu prea abandonez … dar pot renunţa la blog din cu totul alte considerente, care nu au legătură cu abandonul pentru că abandonul presupune renunţarea la participarea într-o competiţie, ori pentru mine blogăreala nu a reprezentat o competiţie … poate doar eu cu mine şi împotriva mea 🙂

10- Te-ai lasa de blogging ? Daca da, care ar fi motivul ? – Atunci când blogul nu va mai reprezenta o provocare şi va intervenii rutina sau plictiseala voi renunţa fără regrete.

Acum, dacă am ajuns la final, ar fi timpul să dau leapşa mai departe … dar o las la liber  iar cine doreşte o poate prelua pe blogul personal sau poate răspunde la aceste întrebări printr-un comentariu chiar aici. Leapşa despre cariera de blogger a fost iniţiată de Ştefan Silviu Buculesei.

Latest Comments

  1. Buculesei 13 octombrie 2012
  2. vienela 16 octombrie 2012
  3. Laurentiu 17 octombrie 2012