Despre pagina „DESPRE”

Pagina DesprePornind de la un articol de pe blogul lui Lucian, m-am gândit să scriu câteva cuvinte despre pagina DESPRE. Acum să nu creadă cineva că mă apuc să dau sfaturi despre cum trebuie făcut şi dezvoltat un blog pentru că nu consider că am experienţă şi nici priceperea necesară pentru astfel de sfaturi iar la partea tehnică, de întreţinere şi customizare mă pricep şi mai puţin dar în fiecare zi mă străduiesc să mai învaţ câte ceva.

Din punctul meu de vedere pagina DESPRE  este o pagină necesară şi obligatorie pe un blog şi asta chiar dacă nu scrii cine ştie ce amănunte acolo. Spre exemplu, când intru prima dată pe un blog – poate ajungând acolo printr-un link din cine ştie ce articol de pe un alt blog – după ce citesc articolul la care se făcea referire, citesc apoi pagina despre autor ,about, sau cum s-o numi ea pe acel blog, pentru că îmi place să-mi fac o idee despre cel care scrie pe acel blog.

Chestia cu anonimitatea în online şi pe blog nu prea dă bine şi nici nu prea ţine – pentru că dacă cineva chiar doreşte să afle cine e în spatele blogului o poate face – iar faptul că nu ai timp sau nu vrei să scrii cele câteva rânduri despre tine este un punct în minus pentru tine ca autor … mai ales că Google se pare că a început să ţină cont şi de acest aspect prin Google Authorship

Nu e obligatoriu ca în acea pagină să fie toate datele din cartea de identitate, plus înălţimea, greutatea şi numarul de la pantofi. Pagina DESPRE poate fi tratată în muuulte feluri, se poate folosi o cheie amuzantă sau autoironică sau se poate scrie mai mult despre blog decât despre autor dar indiferent de felul în care alegi să abordezi acest aspect, pagina trebuie să existe pentru a da un plus de credibilitate acelui blog.

Pe pagina DESPRE nu e obligatorie existenţa unei fotografii dar şi acest aspect poate să fie o bilă albă la construirea unui viitor brand personal. O altă pagină cam la fel de importantă şi de obligatorie este pagina „Contact” pentru că un vizitator al blogului trebuie să poată contacta autorul blogului şi direct, nu doar prin intermediul comentariilor. Acestea două, Contact  şi pagina Despre trebuie să-şi găsescă locul pe orice blog, indiferent dacă vorbim de un blog personal, unul generalist sau unul de nisă.                                           sursa foto

Latest Comments

 1. roscabgdn 25 ianuarie 2013
 2. Yamasha 25 ianuarie 2013
 3. Daniel Bumb 25 ianuarie 2013
 4. Tudor 25 ianuarie 2013
 5. carolina 25 ianuarie 2013
 6. Mortu 25 ianuarie 2013
 7. Cosmin 25 ianuarie 2013
 8. javra 25 ianuarie 2013
 9. Lucian 25 ianuarie 2013
 10. rominho 25 ianuarie 2013
 11. Gabriel Ursan 26 ianuarie 2013
  • D-Petre 26 ianuarie 2013
 12. cotos 26 ianuarie 2013
 13. Oana 26 ianuarie 2013
 14. DANAP.RO 27 ianuarie 2013