Într-o campanie derulată prin intermediul BlogalInitiative, agenţia de branding Seed Consultants anunţă că a dat startul ediţiei a 4-a a concursului Cel Mai Promițător Brand Românesc.
- Pas 1 | interval 7 martie – 7 aprilie 2013 Companiile si brandurile romanesti aplica la program prin trimiterea pe e-mail sau fax a formularului completat.
- Pas 2 | interval 7 aprilie – 21 aprilie 2013 Au loc interviuri cu companiile participante.
- Pas 3 | interval 21 aprilie – 24 aprilie 2013 Un juriu avizat format din specialisti in economie, market research, brand image analizeaza aplicatiile si desemneaza castigatorul programului.
- Pas 4 | interval 24 aprilie – 30 aprilie 2013 Se anunta castigatorul.
- Pas 5 | interval 1 martie – 31 iulie 2013 Seed dezvolta impreuna cu castigatorul proiectul de branding GRATUIT.
Primele 3 ediţii ale acestui program/concurs au fost câştigate de către Plantavorel, Ciserom și Librăriile Alexandria, companii care au beneficiat de un branding sau rebranding (după caz) din partea Seed Consultants, agenția de branding care organizează acest concurs ajuns la ediţia cu numărul 4.
Companiile din Reşiţa, cu capital majoritar românesc, doritoare de un branding sau rebrading, se pot înscrie în program până în 7 Aprilie completând acest formular. Pe acea pagină se pot vedea toate criteriile de eligibilitate pentru firmele care vor dori să se inscrie în concursul Cel Mai Promițător Brand Românesc iar pe această pagină vor putea citi Regulamentul oficial al Programului Cel Mai Promițător Brand Românesc.
Particip cu acest blogpost la această campanie pentru că premiul este un branding asigurat de Seed Consultants pentru bloggerul câștigător, branding care constă în realizarea unui logo, a unui slogan, a unui template pentru blog şi a design-ului pentru cartea de vizită. Acum am un logo şi nişte cărţi de vizită dar nu am un slogan iar de ceva timp mă tot gândesc să schimb tema blogului iar dacă schimb tema poate că e timpul să schimb şi logo-ul şi poate că n-ar strica şi un slogan adecvat :).
Am citit pe site-ul agenţiei Seed Consultants câte ceva despre branding, am citit în brieful de prezentare a acestei campanii de pe BlogalInitiative despre cum ajută brandingul o companie şi despre motivele pentru care o firmă sau un produs/serviciu au nevoie de branding dar nu m-am lămurit asupra beneficiilor pe care le-ar avea un blog personal dintr-un proces de rebranding.
Am citit aproape toate articolele cu care bloggerii participă la această campanie, am aflat din unele multe lucruri interesante despre ce înseamnă un brand şi cum se construieşte el dar majoritatea se referă la companii, produse sau servicii şi mai puţin la un brand de blog personal.
Provocarea mea pentru voi, cei care mai treceţi pe aici, este să-mi spuneţi în comentarii, cum şi cât de mult credeţi că m-ar ajuta pe mine ca blogger (persoană care deţine un blog) un rebranding făcut de echipa de profesionişti de la Seed Consultants. Ce avantaje sau dezavantaje blogosferice credeţi că aş avea ? Aş fi mai vizibil în blogosferă ? Mi-ar creşte notorietatea? Sau poate că există şi riscul de a „beneficia” de invidia colegilor cu vechime prin blogosferă … sau ce alte avantaje/dezavantaje vedeţi voi într-un rebranding făcut blogului?
personal nu mă pricep la promovarea propriului blog, multă vreme nici nu am fost interesată de aceasta şi nici acum nu excelez, deşi ştiu că mai mult sau mai puţin mi-am creat propriul brand, ca noi toţi de altfel.
la mine sloganul s-a născut din joacă şi este ceva mai recent, multă vreme îl asociam cu stiloul care nu lipsea din headder. iar tema… mereu am ceva de modificat la ea, de schimbat. sunt curioasă dacă ar putea exista o variantă care să mă mulţumească pe deplin.
cu toate acestea, eu cred că un ochi de specialist ne-ar putea ajuta să ne conturăm mai bine identitatea online în armonie cu cea din offline.
baftă în campanie!
Multumesc pentru comentariu Camelia mai ales ca ai mare dreptate in legatura cu ochiul de specialist.
Presupun că dacă tot s-au inventat noţiunile de brand, branding, rebranding, or avea vreun rost şi desigur un efect pozitiv, asta ca să răspund la întrebarea ta din finalul articolului. Pe de altă parte, dacă ăia de se-apucă să facă sus-menţionata activitate o fac lăutăreşte atunci… rişti să iese ceva de gen „farmacia inimii Catena” sau sloganele celor de la Dedeman ca să dau doar 2 exemple deşi rateuri dintr-astea sunt numeroase…, mă rog, după părerea mea… alţii posibil să le aprecieze la superlativ 😉 Până la urmă totuşi si-au atins scopul, le ţine lumea minte (chiar şi eu), şi de fapt ăsta-i scopul brandingului, nu…acum dacă conotaţia e pozitivă ori ba, e altă poveste 🙂
multa lume nu se pricepe sa-si promoveze propriul blog, dar nimic nu e de neinvatat, ar merge niste sfaturi despre cum si cat.
Nu cred ca exista persoana pentru care promovarea blogului/site-ului sa fie usoara la inceput, inveti treptat (azi un lucru, maine altul, si tot asa…), dar din pacate foarte multi spun „Nu Stiu” de la bun inceput fara macar sa incerce ceva…
Nimeni nu s-a nascut invatat , totul se asimileaza pe parcurs … !
S-ar putea sa-ti fie de ajutor. Eu ma gandesc ca un blog cu continut de calitate, daca este promovat pe masura, are sanse si mai mari sa iasa in evidenta.
toata lumea incearca, iar inceputul este cel mai greu, conteaza sa nu te dezarmezi
E bine ca se discuta despre branduri si ca tu promovezi initiativa asta. Din pacate, nu sunt foarte convinsa ca toti cei care discuta si fac clasamente de branding stiu ce e acela brand. Mult mai mult decat un logo si un slogan. Din pacate despre Plantavorel si Librariile Alexandria nu prea stiu nimic, desi ma invart prin lumea brandurilor mai mari sau mai mici. Ceea ce spune ceva despre numele mentionate de tine… No offense! 😀
Nu-i nicio suparare 🙂 mai ales ca eu doar am numit castigatorii primelor editii.
Despre Ciserom și Librăriile Alexandria nu stiu nimic dar PLANTAVOREL mi-e bine cunoscut pentru ca de vreo 20 de ani folosesc un supliment alimentar produs in laboratoarele din Piatra Neamt.