De ce sunt becurile LED atat de atractive pentru oameni

In ultimii ani, exista o ‘’moda’’ care face valuri in randurile oamenilor si care este apreciata de barbati si femei deopotriva. Nu este vorba de o moda ce tine de haine, incaltaminte sau accesorii. Este vorba despre ‘’moda’’ becurilor LED. Iluminatul cu aceste becuri LED este din ce in ce mai atractiv pentru multi oameni, datorita avantajelor pe care le au.

Aceste avantaje le ajuta sa nu aiba rival pe piata! Despre ce avantaje este vorba? Vom enumera, pe rand, aceste avantaje si vom mentiona cate cuvinte despre fiecare in parte, deoarece toata lumea merita sa stie de ce aceste becuri LED sunt atat de cautate la ora actuala.

Toata lumea stie de ce avantaje avem parte daca folosim becurile led, ele ajutandu-ne sa facem economii si sa avem in casa un iluminat de calitate, care nu ne lasa in miezul noptii sau nu necesita gasirea unor noi solutii de iluminare o data la cateva luni, asa cum se intampla in cazul becurilor Becuri ledclasice.

Acestea reprezinta solutia inteligenta de iluminat interior si exterior si protejeaza si mediul inconjurator, deoarece nu emite substane nocive si nu da nastere unor compusi chimici nocivi. Putem echivala iluminatul led cu unul „digital” eco-friendly, adica o imbunatatire radicala fata de iluminatul „analog”.

Cele mai bune becuri LED pot functiona chiar si pentru 100.000 de ore! Atunci cand un bec LED se defecteaza, el nu se arde brusc asemenea celorlalte becuri economice sau incandescente. In cazul acestor becuri led, se va constata scaderea intensitatii luminoase a acestora, ceea ce inseamna ca durata lor de viata este gata de terminare (in cazul acestora, eficienta energetica este situata in jurul valorii de 80-90%).

De asemenea, sunt ideale atat pentru o locuinta personala, de dimensiuni mici sau medii, dar si pentru institutii publice, firme mari de birouri, cladiri industriale si asa mai departe, fiind potrivite in orice context.

Probabil singurul dezavantaj, daca il putem numi asa, este pretul. Cautand online pret becuri LED, vom observa preturi care pot ajunge sa fie si de zece ori mai mari decat la becurile obisnuite! Insa investitia acestora este una pe care o castigi inapoi, atunci cand facturile de curent electric vor veni mai mici ca de obicei.

Am putea spune ca, pe termen lung, investitia chiar isi merita toti banii! Lista avantajelor este mai mare si balanseaza clar in favoarea becurilor LED. De aceea recomand oricui sa schimbe becurile din casa vechi, cu cele led, astfel incat sa contribuie cu totii la o schimbare in bine in ceea ce priveste mediul in conjurator.

Vrei sa te bucuri de avantajele acestor becuri? Atunci nu mai amana niciun minut achizitia lor. Sigur o sa observati imediat schimbarea in bine, care va avea loc in locuinta voastra. Iar la urmatoarea factura electrica o sa vedeti sume mult mai mici afisate pe hartie. De ce sa investiti in becuri LED? Deoarece este o investitie care isi merita banii si nici nu iesiti in pierdere cu ea. Becurile LED consuma o cantitate foarte mica de energie, iar cele de capacitate mica implica un cost nesemnificativ la factura.

Latest Comments

  1. Marius 4 februarie 2019

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.